Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Ontruiming Humanitas woonzorgcentrum in verband met asbest
7 september 2016 |

Ontruiming Humanitas woonzorgcentrum in verband met asbest

​# Noodhulp Het Rode Kruis Rotterdam met assistentie van collega’s uit Brielle, heeft gisteravond 25 bedden geleverd na de ontruiming van een woonzorgcentrum in verband met asbestbesmetting. Het betreft een woonzorgcentrum voor ouderen met verslavingsproblematiek die verpleging en verzorging nodig hebben. De accommodatie is gehuisvest in het voormalige zusterhuis van het Sint Franciscus Ziekenhuis aan de Kleiweg in Rotterdam.

Na doorverwijzing van de Geneeskundig Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) kwam Humanitas bij het Rode Kruis terecht die vanuit haar magazijn de benodigde bedden kon leveren. Vervoer ervan geschiedde met het multi inzetbare voertuig van het Rode Kruis dat zowel personeel als ambulance materiaal (de zogenaamde PAM) kan vervoeren. 
De getroffenen zelf werden door Humanitas overgebracht van Hillegersberg naar Feijenoord. 

Vrijwilligers van het Rode Kruis Rotterdam zetten zich in voor verschillende activiteiten. Van eerste hulp bij rampen of evenementen tot hulp om de zelfredzaamheid van inwoners uit de regio te verbeteren. Dat kunnen we niet zonder uw steun. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift.

Artikel delen?