Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Noodhulp in Nederland Inzamelingsactie Nieuwe Waterweg Noord groot succes
27 februari 2016 |

Noodhulp in Nederland Inzamelingsactie Nieuwe Waterweg Noord groot succes

Iedere eerste maandag van de maand komt al zestien jaar lang een groep vrijwilligers bij elkaar in Maassluis om kleding voor Roemenië in- en om te pakken. 

 

In februari echter draaiden ze er hun hand niet voor om de speciaal ingeleverde vuilniszakken en dozen te sorteren voor de Welkom Winkel in ’s Gravendeel. Bij deze winkel kun je spullen afgeven die het Rode Kruis weer doorgeeft aan asielzoekerscentra. Met een afgeladen rolstoelauto leverde de afdeling Nieuwe Waterweg Noord ruim twintig verhuisdozen met jongens-en herenkleding af.

 

Half januari deed Henny Duijn-Visscher, secretaris van NWN en coördinator van deze actie, een oproep voor het doneren van herenkleding in de kleinere maten, in de lokale media en op de landelijke website van het Rode Kruis. Na een langzame start kwam de inleveringsactie goed op gang.  “Zoiets moet even landen. Een termijn van twee weken om in te leveren is natuurlijk niet erg lang. In ’s Gravendeel zaten ze erom te springen. Normaal gesproken scheiden we alleen de dames- van de herenkleding, maar nu hebben we netjes alles apart verpakt. Blouses, vesten, truien, noem maar op. Zo was het voor hen makkelijker te verspreiden en bovendien konden ze de dozen misschien nog wel een keer gebruiken. Uiteindelijk bleek dat er toch meer heren-  dan jongenskleding ingezameld was.  Ik heb het daar met de andere vrijwilligers over gehad en we denken dat dit komt, omdat binnen een gezin de grotere jongensmaten gewoon doorgegeven worden aan de volgende”.

 

Of ze nog een tip heeft voor een volgende keer? 

“Meer PR van te voren en een langere inzameltermijn. Dan kan er wat meer bekendheid aan gegeven worden en verwachten we dat de opbrengst zelfs nog beter is.”

Artikel delen?