Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Nederland helpt Nepal, help jij mee?
30 april 2015 |

Nederland helpt Nepal, help jij mee?

​Vrijdag 1 mei wordt er een grote 'Nederland helpt Nepal-dag' georganiseerd. Giro555 en de publieke en commerciële zenders vragen Nederland om in actie te komen voor de slachtoffers in Nepal en natuurlijk om geld te blijven doneren op Giro555. In Amsterdam wordt het 555-café ingericht, waar het actieteam van de samenwerkende hulporganisaties de hele dag bereikbaar is voor het Nederlands publiek. Radio 2 zendt de hele dag live uit vanuit dit 555-café. In het café kunnen mensen praten met hulpverleners, zich laten inspireren voor eigen acties, maar natuurlijk ook cheques langs brengen van acties die al zijn uitgevoerd. Verder is er een digital lounge, waar bekende Nederlanders namens Giro555 op sociale media actief zijn om mensen te bedanken voor hun steun en aan te moedigen tot een actie.

Wat kun je doen?

Om deze dag en de Giro555 actie in het algemeen tot een succes te maken, vragen we jullie om hulp. Wat kun je doen?


1. Start je eigen actie op. Ga koekjes bakken en verkoop deze, organiseer een markt en haal geld op voor Nepal. Je kunt je actie aanmelden bij de Giro555 Kom in Actie-site: http://giro555.nl/kom-in-actie/. Op die site vind je ook posters die je kunt downloaden en kunt verspreiden.
2. Doneer zelf. Word jij ook verdrietig van de beelden op TV en in de kranten en wil je graag iets doen? Doneer dan op Giro555: NL08INGB0000 000 555 (7 x 0 en 3 x 5).
3. Vertel zo veel mogelijk vrienden, familieleden en collega's over deze Giro555-actie en stimuleer hen om ook een actie op te zetten of geld te doneren. Met zijn allen kunnen we er iets moois van maken!
4. Kom morgen, vrijdag 1 mei, naar Studio de Hallen aan het Bellamyplein 18 in Amsterdam voor het 555-Café. Radio 2 zal er de hele dag live uitzenden, er komen BN'ers langs om het publiek op te roepen in actie te komen en er zijn optredens van artiesten. Kom ook langs en help ons deze actiedag tot een groot succes te maken! Meer informatie over de dag vind je via de link hieronder.


Alvast dank voor je hulp/inzet en wie weet tot morgen!
Lees meer over de Giro555-actiedag op 1 mei op: http://giro555.nl/kom-vrijdag-1-mei-naar-de-hallen-in-amsterdam/