Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Veel geïnteresseerden voor deel 3 uit de serie Masterclasses Noodhulp van Sterke Schakels
24 mei 2016 |

Veel geïnteresseerden voor deel 3 uit de serie Masterclasses Noodhulp van Sterke Schakels

​De brandweerkazerne in Vlaardingen werd druk bezocht op maandag 2 mei. Ditmaal voor de derde masterclass met als titel " Voorbereid op terroristische aanslagen". Er waren ruim 70 geïnteresseerden om naar het verhaal van Jan van Leeuwen, hoofdbureau GHOR, te luisteren.

Er werd gepraat over ervaringen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel en wat de medische hulpverlening in Nederland hier eventueel in kan betekenen. Er was genoeg tijd om vragen te stellen en te netwerken voor de toehoorders. Als extraatje werd er een rondleiding georganiseerd door de uitgangsstelling van het Noodhulpteam Rotterdam Rijnmond. Tijdens de rondleiding onder leiding van de heren Stofberg kon je het materiaal en de voertuigen zien die klaarstaan voor alle omstandigheden met betrekking tot Noodhulp.
Op maandagavond 6 juni wordt de vierde Masterclass Noodhulp gegeven – “Fabels en de feiten over burgerhulp”. De spreker voor deze Masterclass is Kim Anema. De locatie is LCC de Castagnet in Rotterdam Schiebroek.

Voor aanmelden, en meer informatie over het programma: www.sterkeschakels.nu

Artikel delen?