Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws De verborgen held van het Gers Magazine
4 april 2017 |

De verborgen held van het Gers Magazine

​​Marc Stofberg, bekend NHT+ gezicht en al 20 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, staat in het Gers Magazine​ als één van de verborgen helden van Rotterdam.

Het artikel, geschreven door Mia Spruit met een foto van Joost van der Vleuten wordt hieronder nogmaals weergegeven. 


​De baas van de Nicolaasschool

Razend populair is hij, "meester Marc" bij de kinderen van de Nicolaasschool aan de Schiedamseweg. Marc Stofberg werkt al bijna twintig jaar als conciërge op deze wereldschool. 'Ieder kind is gelijk voor mij, ik behandel ze als mijn eigen kind.'

Naast zijn werk is hij ook al twintig jaar vrijwilliger bij de rampenhulpverlening van het Rode Kruis. En alsof dat nog niet genoeg is, geeft Marc EHBO en reanimatielessen aan kinderen en volwassenen. Deze kennis komt goed van pas op school. 'Er vallen nogal wat kinderen ergens vanaf. Als er wat gebeurt ga ik ook met het kind en de ouders mee naar de huisarts of de eerste hulp. De ouders en de school waarderen dat enorm. Ik krijg regelmatig een lekkere doos bonbons'.

een man staat op een trap terwijl er om hem een diverse kinderen naar beneden rennen

'Ik vind het erg belangrijk om anderen te kunnen helpen als dat nodig is. Vooral in deze tijd waarin steeds meer mensen op zichzelf gericht zijn en vaak doorlopen als er iets gebeurt.' Het verzorgende karakter heeft Marc van huis uit meegekregen. 'Mijn ouders leerden me dat ieder mens uniek is en dat je respect moet hebben voor anderen. Ik ben nu bijna 49 en zeg nog steeds tegen iedereen 'u'. Ik krijg dat er gewoon niet uit'.

Hij hoopt dat de kinderen van groep 7 en 8 die hij de basisbeginselen van EHBO bij brengt, er later iets mee gaan doen. 'Bijvoorbeeld een reanimatiecursus, daar red je een leven mee'. Al pratend in de gang komt een kind hinkend  naar hem toen. 'Kunt u straks even naar mijn knie kijken meester?' 'Tuurlijk lieve schat, ik kom zo bij je'. 


Nog meer (verborgen) helden van Rotterdam zien? Kijk eens bij onze pagina met vrijwilligers.​Artikel delen?