Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws EHBO workshop voor De Kralingsche School dankzij oude mobieltjes Rotterdamse bedrijven
11 maart 2017 |

EHBO workshop voor De Kralingsche School dankzij oude mobieltjes Rotterdamse bedrijven

​​7 bedrijfslogo's van Blauw, CED groep, Baronie, Grafisch Lyceum Rotterdam, Groupe Open, Hapag Lloyd en

Sinds de oproep vorig jaar aan bedrijven om een verzamelbox te plaatsen voor het inleveren van oude mobieltjes,  zijn er via het Rode Kruis Rotterdam zeven boxen ingeleverd bij Greenmobile. 

Greenmobile zorgt voor recycling en verkoop van de telefoontjes en het bedrag dat die boxen vertegenwoordigden, is vorige week omgezet in een EHBO workshop voor de bovenbouw van De Kralingsche School in Rotterdam. 

Workshops

Op de school werden uiteenlopende workshops georganiseerd en vijftien kinderen hadden zich aangemeld voor EHBO. Na een korte introductieronde waarin al duidelijk werd dat de kinderen ervaringsdeskundigen waren als het ging om ongelukjes in en om het huis, werd eerst de theorie behandeld.

een man met een rode kruis trui aan wijst naar een stel meisjes dat hun vinger opgestoken heeft

EHBO

Wat is eigenlijk EHBO? Help je dan ook iemand die ‘gewoon ziek’ is? Wat voor situaties ken je zelf waarin je EHBO nodig kunt hebben? En wat is dan de volgorde die je aanhoudt? Ren je op iemand af die je ziet liggen? Probeer je hem of haar overeind te krijgen? Wat moet je doen als je geen telefoon bij je hebt om 112 te bellen? 

een meisje ligt op haar buik op de grond en een man die ernaast zit met een rode kruis trui aan schudt voorzichtig haar schouder

Ook de docent leert bij 

Hoe nuttig ook, het leukst waren natuurlijk de praktijk oefeningen! Controleren van de ademhaling, de kinlift en de stabiele zijligging werden enthousiast geoefend. 
‘Weten jullie wat Alaaf is?’ vroeg Rode Kruis docent Rein en deed de houding voor.  ‘Ja hoor maar dat noemen wij the dab, meneer’ was het antwoord.

kinderen zitten in een kring om een man die met 1 hand tegen zijn hoofd heeft en de andere arm gestrekt op schouderhoogte

Na 1,5 uur goed meewerken werden de kinderen beloond met een aardigheidje en was het tijd om op te gaan ruimen.

​Meer weten?

​Wil jij met jouw school ook weten of we een EHBO workshop kunnen verzorgen of wil je meehelpen met de inzameling van oude mobieltjes op jouw school of bedrijf? 
 

Artikel delen?