Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws EHBO-cursus bij Koninklijke Bunge met succes afgerond
22 juni 2015 |

EHBO-cursus bij Koninklijke Bunge met succes afgerond

​Koninklijke Bunge, een organisatie die werkt aan een van de grootste uitdagingen van de wereld: voedselzekerheid voor een groeiende bevolking waarborgen op een duurzame manier, hanteert voor al haar medewerkers, wereldwijd, het principe “safety first”. Als Rode Kruis afdeling Rotterdam kunnen we daar uitstekend invulling aan geven en daarom gaf het Rode Kruis een EHBO-cursus aan een aantal medewerkers.

Koninklijke Bunge, een organisatie die werkt aan een van de grootste uitdagingen van de wereld: voedselzekerheid voor een groeiende bevolking waarborgen op een duurzame manier, hanteert voor al haar medewerkers, wereldwijd, het principe “safety first”. Als Rode Kruis afdeling Rotterdam kunnen we daar uitstekend invulling aan geven en daarom gaf het Rode Kruis een EHBO-cursus aan een aantal medewerkers.


Na afstemming met het hoofdkantoor op het Weena te Rotterdam is er besloten om aan de slag te gaan met de zeven belangrijke letsels plus een AED-training. De cursus werd op locatie gegeven en de trainers konden meteen een check doen of alles aanwezig is voor een veilige werkomgeving. Het bedrag voor de cursus werd door Bunge aanzienlijk verhoogd in de vorm van een gift. Belangrijk is dat we de cursus een Rode Kruis-uitstraling hebben gegeven en vooraf hebben verteld waar het Rode Kruis voor staat.

De EHBO-cursus is mede dankzij de inzet van het afdelingskantoor, twee trainers en twee lotus succesvol verlopen. Er was genoeg ruimte voor interactie en humor. Deze middag werd namelijk gelijktijdig gezien als teambuilding. De temperatuur in het kantoor was inmiddels wel gestegen na alle EHBO-inspanningen. Directie en medewerkers waren zeer te spreken over de cursus en we zijn verheugd dat ze voor een lange termijn een samenwerking met het Rode Kruis willen aangaan.

Na de training hebben we een officieel gedeelte ingelast met de overhandiging van een certificaat. De Koninklijke Bunge heeft meer dan 35.000 medewerkers die een bijdrage leveren door te helpen, waardoor boeren grotere oogsten kunnen produceren, door te zorgen voor een naadloze aansluiting tussen boeren en klanten en tussen regio's en door het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten, variërend van diervoeders tot consumentvoedingsmiddelen en hernieuwbare brandstoffen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tom Fikkert, relatiemanager district Rotterdam-Rijnmond (06 30 41 78 55 of tfikkert@redcross.nl)