Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Help jij mee met de aktie #Greenmobileontour?
7 juli 2016 |

Help jij mee met de aktie #Greenmobileontour?

​Na de zomer start het Rode Kruis Rotterdam een nieuwe aktie om de Greenmobile box waarmee oude mobieltjes verzameld worden, op middelbare scholen en faculteiten van de universiteit te plaatsen. Ook richt zij zich vanaf augustus op diegenen die er bijvoorbeeld een willen plaatsen in hun bedrijf of sportvereniging. Daarbij kunnen we jouw hulp en jouw netwerk goed gebruiken!

Hoe werkt het?
Wanneer je rekening houdt met de miljoenen nieuwe telefoons die jaarlijks aangeschaft worden, moeten er ook enorme aantallen ergens in lades en kasten liggen. Dat zijn de mobieltjes waar het Rode Kruis naar op zoek is. 
​En het mooie is: jouw steun kost je dus eigenlijk niets. 

De mobieltjes kunnen alle merken zijn en mogen zelfs kapot zijn. De nog bruikbare onderdelen ervan worden door het bedrijf Green Mobile gerecycled en gebruikt om een zo-goed-als-nieuwe telefoon mee samen te stellen en te verkopen. Het Rode Kruis gebruikt het bedrag dat aan haar gedoneerd wordt om EHBO cursussen voor Rotterdamse kinderen te organiseren. 

Waar kan ik mijn oude mobieltje inleveren?
Projectleider Esmeralda Beelt heeft een paar weken geleden de aftrap voor deze aktie gegeven en sindsdien is de verzamelbox ‘on tour’ gegaan naar verschillende festivals en evenementen in de stad. Op dit moment staat hij doordeweeks op ons kantoor in de Leeuwenstraat (achter de oude V&D) en tijdens iedere editie van de WednesdayNightSkate bij de EHBO stand van het Rode Kruis. Daarnaast vind je hem binnenkort bij Jeugdvakantieland in Ahoy en de Pleinbioscoop in het Museumpark.
Voor overige locaties hou deze pagina in de gaten.


Wat kan ik doen?
Om te beginnen natuurlijk je kast opruimen en zelf je mobieltje doneren. Denk jij daarnaast dat er bij jou op de sportvereniging of binnen jouw bedrijf best wel wat mobieltjes opgehaald kunnen worden? Heb je een groep vrienden die allemaal net naar een nieuwe telefoon aan het kijken zijn of heb jij contacten binnen het Voortgezet Onderwijs of de EUR waarmee je ons kunt helpen? Laat het ons weten en mail Esmeralda op ebeelt@rodekruis.nl

Steun je ons liever met je inzet? Heel graag! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Check onze vacaturepagina om te kijken waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Artikel delen?