Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Rode Kruis NHT+ vrijwilligers ondersteunen brandweer bij spectaculaire demonstraties
22 juni 2016 |

Rode Kruis NHT+ vrijwilligers ondersteunen brandweer bij spectaculaire demonstraties

​#OD18juni Afgelopen zaterdag 18 juni was de Open Dag van de brandweer Albrandswaard op de kazerne in Poortugaal. Kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen konden kennis maken met de hulpverleningsvoertuigen van de brandweer, politie, USAR (Urban Search and Rescue) en het Rode Kruis Noodhulpteam plus.  

De Open Dag was een groot succes met veel bezoekers die ondanks de regenbuien genoten van de spectaculaire demonstraties.

Kinderen konden oefenen met blussen en samen met echte brandweermannen met het openknippen van auto's. Daarnaast was er een springkussen en konden ze genieten van pannenkoeken en hamburgers. 

Noodhulpteam+
Het NHT-plus-team was aanwezig om het publiek te laten zien wat dit Rode Kruis team doet en allemaal kan. Er was veel belangstelling van kinderen die zich wilden laten fixeren op een wervelplank (een hulpmiddel van hout of kunststof om een slachtoffer van een ongeval met een zo klein mogelijke kans op transporttrauma te vervoeren indien er sprake is van (kans op) letsel) en in de Noodhulpteam tent was ook de GreenMobile box opgesteld. ​Voor de GreenMobile actie worden oude mobiele telefoons en tablets ingezameld en met de opbrengst ervan organiseert het Rode Kruis EHBO cursussen voor de jeugd.Demonstratie
Naast de demo's over het blussen van branden en situaties als 'vlam in de pan', heeft de brandweer samen met NHT+ collega’s Barbara Velthuysen en Albert van de Wege een demonstratie gegeven. Deze ging over het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig dat tegen een boom was gereden (zie foto). 
Later kwam ook de traumahelikopter een bezoek brengen en kon het publiek deze van heel dichtbij bekijken en kennismaken met de piloot, de trauma arts en de verpleegkundige.

Al met al een goed bezochte Open Dag waarop veel belangstellenden hebben gezien dat het Rode Kruis ook in de samenwerking met de brandweer een belangrijke schakel is.

Sterke Schakels​
Wist je dat je als vrijwilliger van het Rode Kruis gratis diverse masterclasses kunt volgen over allerlei verschillende onderwerpen? De afgelopen maanden bijvoorbeeld waren er presentaties over de pschycho-sociale aspecten van vluchtelingenopvang, crisiscommunicatie bij calamiteiten maar ook over burgerhulpverlening. Na de zomervakantie wordt een nieuwe reeks gestart. Houd dus de website van sterkeschakels in de gaten!


Artikel delen?