Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Caribisch benefietconcert voor het Rode Kruis
16 februari 2014 |

Caribisch benefietconcert voor het Rode Kruis

Caribisch benefietconcert voor het Rode Kruis in St. Vincent in Rotterdamse Schouwburg

 

Zondag 16 februari 2014, Rotterdam - De Caribische eilanden Saint Vincent en Grenadines, Saint Lucia en Dominica zijn tijdens de kerstdagen getroffen door zwaar noodweer. Er vielen 23 doden, honderden huizen zijn verwoest en de infrastructuur is zwaar ontwricht. Tim Wes, Denise Jannah, Lou Prince, Monique Duurvoort, Paulette Smit en diverse andere artiesten gaven op zondag 16 februari om 15:00 uur een benefiet-optreden in de Rotterdamse Schouwburg. De opbrengst van het concert gaat naar het Rode Kruis Saint Vincent & Grenadines. Zij vangen de slachtoffers op en helpen met de wederopbouw van het eiland.

Gerda Havertong presenteerde een gevarieerd programma dat wel doorliep tot 18.00 uur. Alle artiesten traden belangeloos op. Voor 25 euro kon het publiek zich laven aan allerlei verschillende soorten optredens. Queen of jazz Denise Jannah gaf alvast een voorproefje van haar voorstelling Ella, over het leven van Ella Fitzgerald, die dit jaar in de theaters te zien zal zijn. Lou Prince zong en vertelde over zijn avontuur in de Verenigde Staten waar mensen verrast waren over zijn zware stemgeluid. Een heel ander
optreden gaf sopraan Sae Jeong Kim, samen met pianist John Bakker. Ze zong Ave Maria dat het publiek kippenvel bezorgde. John Leerdam gaf een lezing over Nobelprijswinnaar voor de literatuur in 1992, Derek Walcott. Tussen alle optredens door konden mensen bieden op verschillende gesigneerde Cd’s en een tweetal schilderijen. Ook kon men genieten van allerlei Caribische hapjes en kreeg iedereen een hanger mee waarmee het gewicht van een koffer kan worden gewogen.
Aan hetbenefietconcert.bmp einde van de middag werd het bedrag bekend gemaakt. Een cheque met een waarde van €2200 werd pro forma uitgereikt aan Suzanne Wittkamp van het Rode Kruis in Rotterdam. Het geld zal door het Rode Kruis Saint Vincent worden gebruikt voor de wederopbouw van de eilanden. Daarna kon iedereen nog lekker dansen op de muziek van het swingende Dutch Caribbean Groove Orchestra.