Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Achter de schermen van de tulpenactie……
27 mei 2016 |

Achter de schermen van de tulpenactie……

​​​Ook dit jaar heeft het Rode Kruis samen met Albert Heijn de actie Tulp voor Hulp georganiseerd. In verschillende filialen in Rotterdam waren op 4 en 5 maart van dit jar ​vrijwilligers aanwezig om de tulp voor hulp actie onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen. En met groot succes! Met de actie is maar liefst €150.000 opgehaald. De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn enthousiast over de tulpenactie en vinden de samenwerking met Albert Heijn prettig. Hieronder een aantal ervaringsverhalen.

Linda Legerstee in Capelle aan den IJssel: ´Veel mensen kwamen meerdere keren per dag langs voor een loopje en een praatje’

Linda Legerstee heeft vrijdag en zaterdag tulpen verkocht bij de AH in winkelcentrum de Terp in Capelle aan den IJssel. De verkoop is goed bevallen. Linda: “Ik heb een aantal jaren gecollecteerd voor het Rode Kruis, maar dat doe ik niet meer. De mensen zijn vaak zo onvriendelijk als je aanbelt. Daar moet je wel tegen kunnen. Zo’n actie als deze vind ik veel leuker om te doen.” Op beide dagen was het gezellig druk. De verkoop van de tulpen is ook goed gegaan. “Vrijdag ging wel beter dan zaterdag” vervolgt Linda. “Veel mensen doen dagelijks boodschappen en hadden vrijdag al een bos tulpen gekocht”.


Linda Legerstee woont in Capelle aan den IJssel en is 67 jaar. Naast vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis helpt ze ook mee in het Repair Café Capelle aan den IJssel, leest ze voor aan kinderen met een leesachterstand en neemt ze deel aan het overlegplatform. Het viel Linda op dat een winkelcentrum een belangrijke maatschappelijk functie heeft. Veel mensen kwamen meerdere keren per dag naar het winkelcentrum. Waarschijnlijk voor een loopje en een praatje.


Paul den Broeder en Diana Kuik in Barendrecht en Hillegersberg: ‘Heeft u ook lichte zwarte tulpen en donkere witte.’

Paul heeft samen met Diana Kuik de tulpenkramen in Barendrecht en Hilligersberg bestierd. De twee dagen zijn bijzonder goed verlopen. Samen hebben ze 200 tulpen verkocht. Paul: ‘Het was eigenlijk erg gezellig. In het begin probeerde ik de mensen over te halen om een bos te kopen. Maar dat hoefde eigenlijk helemaal niet. De mensen kwamen vanzelf op de tulpen af. Sommigen kochten een bos, anderen zelfs vier. Je komt ook veel bekende tegen zoals oud voetballer Reinier Kreijermaat (Feyenoorder van 1959 tot 1964, beertje genoemd vanwege zijn postuur en manier van spelen) en iedereen reageert enthousiast op de actie.’ 


Ook Diana is enthousiast over de tulpenactie. ‘De tulpenactie is een mooie kleurrijke actie die goed aanslaat bij het winkelend publiek. Dit jaar hebben we ook gecollecteerd. Sommige mensen willen wel iets bijdragen, maar hebben geen behoefte aan tulpen.’ Gelachen hebben Paul en Diana ook. Vooral om de grappen van de AH–klanten. Diana, ‘Er stonden tulpen wat hoger in de kraam. Daar kregen we de volgende vraag over: "Zijn dit dezelfde tulpen". Wij zeggen netjes “ja”. Antwoord van de klant: "Oh, maar deze groeien ook nog de vaas uit". Zij dacht dat het langere tulpen waren omdat deze hoger stonden. Ook een leuke:  “Heeft u ook lichte zwarte tulpen en donkere witte”.


Paul is 65 jaar en woont in Hoogvliet. Jarenlang heeft hij gezorgd voor de beveiliging van de spelersingang van Feijenoord. Nu doet hij veel vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. ‘Vanavond heb ik een bijeenkomst over de marathon in april. Ik vind het fijn om zo bezig te zijn. Beter dan de hele dag achter de geraniums te zitten’.
Diana is 55 jaar en woont in Hoogvliet. Diana is al meer dan 10 jaar in dienst bij het Rode Kruis en heeft een schat aan ervaring. Ze is bij het Rode Kruis dé instructeur voor EHBO en reanimatie en geeft les op scholen, bij bedrijven en leidt toekomstige vrijwilligers op.

Artikel delen?