Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rijssen Dit zijn we Waar staan we voor

Waar staan we voor

​Het Rode Kruis is een symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt onvoorwaardelijk. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.

 
De afdeling Rijssen wil vooral graag dichtbij de lokale mensen staan met het bekende noaberschap idee: we zijn er voor elkaar en met elkaar in deze samenleving.​
 
We verlenen assistentie bij evenementen, oefeningen en in rampsituaties. 
​U ziet onze mensen bij bijvoorbeeld Serious Request, Koningsdag en herdenkingsdagen in mei. Maar ook bij calamiteiten zijn we zichtbaar als Rode Kruisvrijwilliger EHBO. In de loop van 2015 zal het onderwerp Zelfredzaamheid hoog op onze agenda komen te staan​.
 
Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan, helpen we. Het Rode Kruis helpt onvoorwaardelijk! Ons werk in Rijssen en daarbuiten​ is alleen mogelijk dankzij de giften van bedrijven en particulieren.

Navigeer naar 'Dit doen we' voor meer activiteiten.