Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rijssen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Contactcirkel kan levens redden

Stel u woont alleen. U valt en bent niet meer in staat om bij de telefoon te komen om iemand om hulp te vragen. Hoe lang zal het duren voordat iemand u vindt? U leest hier regelmatig over in de krant en is een schrikbeeld van veel alleenstaanden.
​Die angst is otelefooncirkel_web2.jpgnnodig, want u kunt zich aansluiten bij de contactcirkels van het Rode Kruis afdeling Rijssen
Op een vast tijdstip iedere ochtend belt één van de vrijwilligers van de afdeling alle deelnemers  van de bellijst om te controleren of iedereen de nieuwe dag weer goed is begonnen. Als iemand de telefoon niet beantwoordt is er een procedure bij de dienstdoende vrijwilliger bekend.
 
Op deze manier kan een leven worden gered en voelen alleenstaanden zich veiliger. Er wordt immers op hen gelet. Ook kunnen zij later iemand van de contactcirkel terugbellen om een praatje te maken of iets af te spreken voor die dag. Zo bevordert de cirkel ook het contact onderling. De deelname is gratis. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij het Rode Kruis afdeling Rijssen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met het contact formulier van de afdeling Rijssen.

Bijzondere vakanties

Ofschoon de aanvragen de laatste jaren verminderen zal de afdeling Rijssen de alom bekende bijzondere vakanties blijven ondersteunen.
Helaas hebben de ziektekostenverzekeraars hun financiële ondersteuning stopgezet. We hopen dat u daar wel op bent voorbereid.

 

Zelfredzaamheid

Binnenkort vindt u hier informatie over ontwikkelingen met betrekking tot zelfredzaamheid.