Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rhenen Dit doen we Promotieteam

Promotieteam

Het Rode Kruis promotieteam in Apeldoorn; waarom en wat?
Een vereniging zonder jongeren heeft geen toekomst. Wat is het Rode Kruis zonder jongeren? Een huis zonder toekomst. Want jongeren zijn nodig voor het voortbestaan van elke organisatie, zo ook het Nederlandse Rode Kruis in Apeldoorn. Het probleem met jongeren, zo wordt vaak verzucht, is dat ze niet meer te porren zijn voor nobele zaken als vrijwilligerswerk. Als er geen dijk van een salaris aan vast zit, het niet interactief en virtueel is en er niets te winnen valt, waarom zouden ze dan meewerken?

Met deze gedachte heeft het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis Apeldoorn een jongeren promotieteam opgericht. Doel van het promotieteam zou moeten zijn: het Rode Kruis op de kaart zetten door gericht tijdens acties en manifestaties folders en promotiemateriaal uit te delen.  Echter we willen niet alleen een ad-hoc clubje zijn dat folders uitdeelt tijdens de jaarlijkse manifestatie. Het promotieteam zou uit verschillende vaste leden willen bestaan: folderaars, "selecteurs" en teamleiders. Voor deze drie gradaties komen er trainingmodules waar de jongeren in het dagelijkse leven iets mee kunnen. Zogenaamde "marketing en sales" modules. Het doel is immers niet alleen het Rode Kruis in Apeldoorn op de kaart te zetten maar ook daadwerkelijk nieuwe leden en vrijwilligers te werven!
 
Waar zijn we actief?
Bij veel evenementen willen we aanwezig zijn bijvoorbeeld: Midwintermarathon, Drakenbootfestival, Multi(culturele) festivals, popconcerten, beurzen, braderieƫn, voetbalwedstrijden etc. en bij bedrijven en scholen. Natuurlijk sturen we je niet zomaar op pad. Zoals gezegd krijgt je bij het Rode Kruis een professionele promotieteam-training.
 
Wat levert het op?
In harde cash: nixxxxx.....alleen een onkostenvergoeding voor kosten die je maakt. Het Rode Kruis in Apeldoorn is een organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Jongeren die het belangrijk vinden om iets voor de kwetsbaren in de gemeente Apeldoorn en daar buiten zijn van harte welkom.
 
Wat krijg je er voor terug?
Heel veel voldoening: Feeling good by doing good!!'
Met dit vrijwilligers werk doe je heel veel relevante ervaring op: mensenkennis, presenteren, samenwerken in teamverband, commerciƫle ervaring en inhoudelijke kennis van 's werelds grootste hulpverleningsorganisatie. Dat staat altijd goed op je CV! Natuurlijk verliezen wij de gezelligheid tijdens ons promotiewerk niet uit het oog!
 
Check even of je aan de eisen voldoet:
- Je leeftijd is tussen de 16 en 28 jaar.
- Je bent een teamplayer, die gezelligheid met serieus en
   hard werken weet te combineren.
- Het Rode Kruis vind je een goede organisatie, die je graag 
  actief wilt helpen en ondersteunen.
- Je stapt gemakkelijk op mensen af.
- Je bent enthousiast, initiatiefrijk en je hebt gevoel voor humor
- Je bent bereid om enkele dagen/dagdelen per maand/kwartaal
   vrij te maken voor het promotieteam. Je bepaalt zelf wanneer je 
   dat uitkomt. 

Wie van jullie durft?

En het zijn jongeren zoals hierboven beschreven die het Rode Kruis Jongeren Promotieteam zoekt voor zichzelf, en voor het Rode Kruis. De ambities zijn hoog, net als het enthousiasme, maar deze passen ons inziens bij de professionalisering van het Rode Kruis in Apeldoorn. Een verandering waar wij graag aan bijdragen.
Ook interesse om deel te nemen aan dit team, mail dan naar Gerda Proper: a.proper@planet.nl. Of meld je direct aan.