Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Renkum-Wageningen

Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. ​​​​​​Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.

Lucht genoeg in je longen?

Zwem met ons mee!
Elke 35 seconden sterft er ergens ter wereld een kind aan longontsteking. En dat terwijl deze ziekte te voorkomen en te behandelen is.

Dit zijn we

Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen is met ruim 90 vrijwilligers actief. Zonder onze vrijwilligers kunnen wij niet de hulp bieden die we willen. Vrijwilligers zijn onder meer werkzaam als chauffeur, vakantiebegeleider, begeleider bij activiteiten of als EHBO'-er.

Dit doen we

bij Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen
Wij helpen mensen die eenzaam zijn, gehandicapt of chronisch ziek, ouderen, mensen die het financieel moeilijk, of bezoekers van een evenement die EHBO nodig hebben.

Studentendesk Wageningen

voor jongeren en studenten
Wil jij op de hoogte gehouden worden van wat wij doen of wil je meer informatie? Bekijk onze website en Like onze Facebookpagina.

Nieuws

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer