Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Pijnacker-Nootdorp Actueel Nieuws Kerstfestiviteiten bij het Rode Kruis
5 januari 2017 |

Kerstfestiviteiten bij het Rode Kruis

​​​​​​​​In december hebben weer veel vrijwilligers van het Rode Kruis zich ingezet om voor ouderen in ​Pijnacker-Nootdorp verschillende kerstactiviteiten te organiseren.​

Zo kon op donderdag 15 december jong en oud genieten van een kerstconcert gegeven op de CBS de Ackerweide aan de Gantellaan in Pijnacker. Het orkest onder leiding van meester Ruud bestond uit leerlingen van de basisschool. Klas 5B zorgde voor de vocale begeleiding. Tussen de liederen door werd door verschillende leerlingen telkens een stukje kerstverhaal verteld.

In de week voor kerst waren er verschillende kerstbijeenkomsten voor ouderen. Op dinsdag 22 december was er bij RKDEO in Nootdorp een gezellige kerstlunch met hartige en zoete hapjes. Tijdens de traditionele bingo konden de mensen weer mooie prijzen winnen.

In Buurt & Zo in Pijnacker werden de gasten op donderdag 22 december verwend met een kerstmaaltijd. Met mooie orchideeën van Ronald Ammerlaan gingen de mensen aan de slag om een kerststukje te maken.

De vrijwilligers van het Rode Kruis konden bij hun activiteiten weer rekenen op de hulp van vier stagiaires van het Montaigne Lyceum in Nootdorp. Zij hadden het Rode Kruis uitgekozen voor hun maatschappelijke stage en staken de handen flink uit de mouwen.

Het Rode Kruis bedankt de stagiaires voor hun inzet en kijkt terug op een gezellige feestmaand.

schoolorkest 2016.jpg
​​​high tea kerst 2016.jpg
kerststukjes maken kerst 2016.jpg

Artikel delen?