Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Pijnacker-Nootdorp Actueel Nieuws Rode Kruis viert Kerst met Jong en Oud
21 december 2015 |

Rode Kruis viert Kerst met Jong en Oud

​​​​​​​​​​​​​Donderdag  17 december  organiseerde het Rode Kruis Pijnacker-Nootdorp een kerstfeest voor ouderen. Het feest vond plaats in het Cultureel Centrum Prins Hendrik.

Tussen de bouwactiviteiten van het Cultureel Centrum was een gezellige kerstsfeer gecreëerd. In de ochtend was er een optreden van het schoolorkest van CBS Ackerweide.  De enthousiaste leerlingen speelden onder leiding van meester Ruud Lems een aantal prachtige kerstliedjes. De gasten genoten zichtbaar van de muziek en de liedjes werden uit volle borst meegezongen.

Het Rode Kruis werd deze keer weer bijgestaan door leerlingen van het Montaigne Lyceum.  Voor hun maatschappelijke stage deden zij hun uiterste best om  het de gasten naar hun zin te maken met koffie, thee en een uitgebreide lunch.  De dag eindigde met het maken van een kerststukje.  
Met de orchideeën van Theo Ammerlaan werden de mooiste creaties tevoorschijn getoverd.

De maatschappelijke stage is voor jongeren een mooie kans om kennis te maken met het werk van het Rode Kruis.  Voor het Rode Kruis is  de maatschappelijke stage een unieke gelegenheid om jong en oud bij elkaar te brengen.
 ​

​​​​​​schoolorkest ackerweide.jpg
​​stagiaires in actie.jpg
​​kerststukjes maken bij het Rode Kruis.jpg