Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Pijnacker-Nootdorp Actueel Nieuws Afscheid bestuursleden
15 oktober 2014 |

Afscheid bestuursleden

​Ida Krouwel en Cobi van der Sman hebben afscheid genomen als bestuurslid van het Rode Kruis afdeling Pijnacker-Nootdorp. Tijdens de algemene vergadering, waarin dit plaatsvond, werd Wim van Nierop gehuldigd vanwege 10 jaar trouwe dienst als fotograaf van de afdeling.​

​​Ruim 7 jaar geleden startte Ida met het opzetten van de mantelzorgondersteuning van het Rode Kruis.  Gedurende  de afgelopen jaren heeft zij veel werk verzet met het werven van vrijwilligers en  het regelen van ondersteuning bij hulpvragers. Zij ontwikkelde een brochure en een banner om de mantelzorgondersteuning breder onder de aandacht te brengen. Ida heeft inmiddels een nieuwe vrijwilligster, Willeke Burks, bereid gevonden het stokje van haar over te nemen.  

Cobi van der Sman  is 12 jaar geleden toegetreden tot het bestuur. Zij was al vrijwilliger bij de noodhulp en werkte bij de GGD in Den Haag. Zij begeleidde het traject van de Jeugd-EHBO, zodat de docenten Wim Tas en Raymond Schoemaker zich op de lesinhoud konden richten. Ook de administratie van de Jeugd-EHBO werd door haar vormgegeven en later overgedragen aan Mirjam van Bernhoven. Gelukkig blijft Cobi nog als vrijwilliger actief bij de EHBO. De functie van Cobi wordt overgenomen door de EHBO-docent Wim Tas.

​Wim van Nierop stelt zijn hobby fotografie  al ruim 10 jaar ten dienste van het Rode Kruis. Vele honderden  foto´s heeft Wim inmiddels gemaakt. Veelal ook gepubliceerd in artikelen in de Telstar, Eendracht of andere bladen. Maar ook het jaarboek van de afdeling is gesierd met ​foto´s die Wim heeft gemaakt. 

Voorzitter Fred Tijssen bedankte beide bestuursleden en Wim van Nierop op passende wijze voor hun inzet.

Ida Krouwel draagt stokje over aan Willeke Brus.jpg
​​Bestuurslid Cobi vd Sman neemt afscheid.jpg
Huldiging 10 jarig jubileum Wim van Nierop.jpg