Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ouder-Amstel Dit doen we Sociale Hulp Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

​​​​​Het Rode Kruis helpt mensen sterker en zelfredzamer te maken in noodsituaties, van kleine ongelukken in en rond het huis tot een ramp. Onze zelfredzaamheidsactiviteiten helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat mensen in een noodsituatie niet alleen komen te staan.

Artikel delen?

Contactcirkel

Wie merkt het op als er iet​s met u aan de hand is? Met de Rode Kruis Contactcirkel blijft u juist dan niet onopgemerkt. Als u deelnemer wordt van de cirkel, hoort u bij een groep mensen die op elkaar letten. Elke dag neemt dezelfde persoon kort contact met u op om te informeren of alles goed gaat. Wordt er door u een tijd niet gereageerd, dan alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje bij u te nemen. U wordt dus niet zomaar vergeten. Dat geeft een veilig gevoel. Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds door dezelfde persoon gebeld worden. Dat klinkt vertrouwd. Dit is meestal per telefoon, maar het kan ook met een computer of per sms als u dat wilt. Wilt u zich aanmelden als deelnemer voor de contactcirkel of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze coördinator Els Oud-van ​Steen (ruudaoud@hotmail.com of 020 - 496 44 35).   

 RodeKruis-telefooncirkel

Risico's in en om het huis

Tijdens deze twee uur durende workshop gaan we aan de slag met eventuele risico's die in en om uw huis voorkomen. Wat doet u wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt of in het geval van een ontruiming? Doel is om uw kennis rondom deze risico's te vergroten en samen met u een persoonlijk noodplan ontwikkelen. Marita en Kees Leupen zullen samen deze workshop verzorgen. Voor meer informatie over inschrijven, planning of overige zaken kunt u ook bij hen terecht (maritaleupen@upcmail.nl of 020 - 496 10 ​03).