Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ouder-Amstel Dit doen we Sociale Hulp

Sociale hulpactiviteiten

Rolstoelwandelen

In Ouderkerk aan de Amstel wordt elke laatste dinsdagmiddag van de maand gewandeld, voor zover de weeromstandigheden dat toelaten. Niet alleen de deelnemers aan deze activiteit kijken daar telkens naar uit, ook rolstoelduwers genieten er zichtbaar van. Wilt u meer hierover weten of wilt uzelf actief als vrijwilliger meedoen? Onze coördinatoren Marita Leupen​ (maritaleupen@upcmail.nl of 020 - 496 10 03) en Tiny Alkema (tinyalkema@gmail.com of 020 - 496 49 25) kunnen uw vragen over rolstoelwandelen in Ouderkerk aan de Amstel beantwoorden.​

Zonnebrand smeren

Rolstoelfietsen ​

Het fietsseizoen in Duivendrecht loopt van april tot en met oktober. Er wordt gefietst zodra het weer dat toelaat (40 ritten in 2014). Ook in Ouderkerk groeit de belangstelling voor het rolstoelfietsen gestaag (48 gasten in 2014). Deze activiteit heeft haar bestaansrecht de afgelopen jaren volop bewezen en is telkens weer een visitekaartje voor de afdeling. Voor informatie over rolstoelfietsen in Duivendrecht kunt u bij Henk Veen (h.veen@upcmail.nl of 020 - 699 73 70) terecht.
Nico de Boer is onze coördinator in Ouderkerk aan de Amstel (nicattboer@planet.nl of 020 - 496 14 77).

Recreatieve middagen 

Eens in de twee maanden verzorgt de afdeling een gezellige recreatieve middag van uiteenlopende aard (elke 2e dinsdag in die betreffende maand). Daarnaast is er een gezamenlijk zomerprogramma met Coherente en De Zonnebloem. Al deze activiteiten kunnen zich in een ruime belangstelling verheugen. Geldt dat ook voor u? Voor nadere informatie: Beja van As (hans.beja@online.nl of 020 – 496 36 17).