Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oss e.o. Actueel Nieuws Afdeling Oss 70 jaar
7 januari 2015 |

Afdeling Oss 70 jaar

In januari 2015 bestaat het Rode Kruis afdeling Oss en omstreken 70 jaar.

Een lange periode die zich gekenmerkt heeft als enerverend, actief en waarin veel werk is verricht door vrijwilligers en door wie nog steeds veel verschillende activiteiten in de regio worden opgepakt.

Wij willen niet alleen met u vieren dat deze mijlpaal is bereikt, maar vooral laten zien wat wij in het verleden hebben gedaan en in de toekomst nog gaan doen .

Daarom nodigen wij u graag uit om op onze Open dag op zaterdag 24 januari a.s. in en om het Rode Kruis gebouw aan de Kromstraat 45 in Oss te komen kijken en luisteren naar onze vrijwilligers, die u op verschillende manieren uitleg zullen geven over onze activiteiten.

We doen dat door onder andere het geven van demonstraties, we plaatsen een noodhospitaal, zorgen voor tentoonstellingen en informatiestands en geven u inzicht in ons wagenpark.

Onze EHBO-ers, die worden ingezet bij evenementen in onze regio, zullen u op de hoogte brengen van hun werk, de aard van de hulpverlening die ze bieden en van het plezier dat ze daaraan beleven.

Onze vrijwilligers van de afdeling Zelfredzaamheid en sociale hulp zullen u op de hoogte brengen van ons preventieprogramma "EHBO in en om het huis", waarin wij samenwerken met andere partijen zoals de brandweer. Ook kunt u zich die dag laten informeren over het werk bij de sozen, wat wij doen voor ouderen en voor kinderen met een beperking, wat bijzondere vakanties inhouden en hoe men zich kan aanmelden voor een telefoon/contactcirkel.

Ook voor de jeugd is er volop gelegenheid kennis te maken met onze EHBO-opleidingen. Wij hebben een speciale jeugdafdeling waarin ook zij worden opgeleid voor het "grote werk", namelijk klaarstaan wanneer in de regio noodhulp gewenst is en het Rode Kruis aanwezig dient te zijn. 

 

Misschien wordt u die dag ook wel besmet met het Rode Kruis virus, zoals dat nu al zo'n 200 vrijwilligers in de regio Oss te pakken heeft. Dat komt omdat wij er niet alleen voor zorgen dat de doelstelling van het Rode Kruis, namelijk het redden van mensen, zowel in noodsituaties algemeen maar ook in hun thuissituatie, wordt gerealiseerd, maar dat dit ook gebeurt in een sfeer van saamhorigheid en kameraadschap. Niet zo maar een hobby dus, maar één die voldoening en energie ontleent aan een zinvolle vrijestijdsbesteding.

 

Komt u ook op zaterdag 24 januari? U bent van harte welkom van 11.00 uur tot 15.00 uur in ons Rode Kruis gebouw aan de Kromstraat 45 te Oss​.