Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ooststellingwerf Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

soc hulp klein.JPG

 

 

De afdeling Ooststellingwerf heeft diverse activiteiten voor zieke-, gehandicapte- en eenzame mensen. Vrijwilligers leggen bijvoorbeeld bezoekjes af bij mensen die vaak alleen zijn. Ook worden recreatieve activiteiten georganiseerd. Vrijwilligers kunnen de mantelzorgers (vaak familieleden) ontlasten door even de zorg over te nemen (oppashulp). Ook kunnen afspraken worden gemaakt over een regelmatig telefoontje om te checken of alles nog oké is.

 
U kunt via de afdeling Ooststellingwerf gebruik maken van een aangepaste vakantie. Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen.
 
Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt. Eén van de bekendste vakantielocaties van het Rode Kruis is het  vakantieschip de J. Henry Dunant; Kwaliteit van de zorg staat hoog in het vaandel. De zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en toegewijde, deskundige vrijwilligers. Verder zijn de accommodaties voorzien van de nodige aanpassingen. Zoals hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook gasten die zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn van harte welkom op onze accommodaties. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.