Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ooststellingwerf Actueel Nieuws Rode Kruis Boottocht 2014
10 februari 2014 |

Rode Kruis Boottocht 2014

​​​    

Afdeling Oostste​llingwerf

Rode Kruis boottocht.


De jaarlijkse dagboottocht van de Rode Kruis afdeling Ooststellingwerf is dit jaar in september gepland. Met deze boottocht gaan jaarlijks een kleine 100, vooral oudere  alleenstaande, gasten mee en circa 15 vrijwilligers van het Rode Kruis als begeleiders. Het doel van deze dag is de gasten een gezellige sfeer elkaar te leren kennen en daardoor onderlinge relaties te laten ontstaan. Blijvende onderlinge contacten zijn belangrijk om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan. 
Dit doet het Rode Kruis als onderdeel van haar taak om aan de meest kwetsbare mensen in de maatschappij hulp te bieden. Voor dit doel zijn er in de afdeling Ooststellingwerf een 15-tal vrijwilligers actief zijn. Voor het dagboottochtproject is de afdeling nog op zoek naar een paar coördinerende vrijwilligers, om bij de voorbereiding te helpen. Voor de daadwerkelijke boottochtdag zijn nog wat extra begeleidende vrijwilligers nodig.

Deze activiteiten van de Rode Kruis kunnen alleen maar worden georganiseerd dankzij de vrijwilligers. Om deze reden zoekt de afdeling Ooststellingwerf nog een aantal vrijwilligers, zoals:
algemeen bestuursleden en coördinatoren, deels om zittende mensen te ondersteunen en in de toekomst te kunnen vervangen,
vrijwilligers educatie en instructie 1ste Hulp, reanimatie en Jeugd-EHBO.

Met betrekking tot de activiteiten en taken binnen onze afdeling, kunt u informatie aanvragen bij het secretaria​​at van de afdeling, telefoon: 0516-433645 email: rbultnrk@planet.nl

​Ook kunt u bij Online Aanvragen een contact formulier invullen. ​