Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ooststellingwerf Actueel Nieuws Stellingwerf College haalt ruim 12.500 euro op voor Serious Request
20 december 2013 |

Stellingwerf College haalt ruim 12.500 euro op voor Serious Request

 

Het Stellingwerf College bij 3FM

Oosterwolde - Met een sponsorloop van Oosterwolde naar Leeuwarden hebben leerlingen van het Stellingwerf College een bedrag van meer dan 12.500 euro opgehaald voor Serious Request.

Traditiegetrouw organiseert het Stellingwerf College op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie een kerstmarkt om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar staat het Glazen Huis in Leeuwarden, dus was het logisch dat de school zich voor dit goede doel in ging zetten.

Dit jaar begon de actie al op donderdag 19 december, want klas H2H en klas A2M hadden bedacht om via een sponsorloop van Oosterwolde naar Leeuwarden veel geld op te halen. Uiteindelijk maakten 52 leerlingen en 5 begeleiders de wandeling van 50 kilometer.

Een grote bus van Coulant uit Olderbekoop reed de hele reis (12 uren lang) achter de leerlingen aan, om diegenen die even niet meer konden lopen op te kunnen vangen.‚Äč

De tocht eindigde onder luid gejuich van familie en bekenden bij het Glazen Huis. Met de hele groep live op TV werd het totaal opgehaalde sponsorbedrag 7.500 euro overhandigd.

Op vrijdag 20 december is er tijdens de kerstmarkt op school nog eens ruim 5000 euro, waarmee het totaal op 12.555 euro komt.