Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ooststellingwerf Actueel Nieuws Odrie steunt Serious Request met Glazen Huis
8 december 2014 |

Odrie steunt Serious Request met Glazen Huis

Oosterwolde - De lokale omroep Odrie zet in Oosterwolde een Glazen Huis neer. Zij hoopt met het initiatief dat ook andere verenigingen, instantie’s, bedrijven en scholen mee gaan doen om het Glazen Huis in Oosterwolde tot een succes te maken.

Met Serious Request vraagt men dit jaar aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

'Samen kunnen we er iets moois van maken', laat de organisatie weten. Wie plannen heeft om geld in te zamelen voor Serious Request kan het Odrie laten weten, dan kan er gezamenlijk de landelijke actie worden gesteund.  De organisatoren kunnen mailen naar: glazenhuis@omroepodrie.nl

Ook kunnen de organisaties hun opgehaalde geld natuurlijk brengen in de brievenbus van het glazen huis.

Non-stop 27 uur live-radio


Op vrijdag 19 en zaterdag 20 december verzorgt de lokale omroep Odrie de non-stop 27 uur live-radio uitzending ten bate van de actie Serious Request. Het Glazen Huis wordt gebouwd op de kop van de Stationstraat in Oosterwolde.

Twee dj's worden opgesloten

​Tijdens de 27 uur durende uitzending worden twee Odrie-dj's van vrijdag 14.00 tot zaterdag 17.00 uur opgesloten in het Glazen Huis voor een non-stop-uitzending. Op een podium naast het Glazen Huis is er voortdurend wat te doen met vooral live muziek optredens en toffe acties.

Scholen van Stellingwerf College helpen

​​​Ook op het plein op de kop van de Stationstraat proberen die beide dagen scholieren van het Stellingwerf College middels het aanvragen van een muziekje en het daaraan gekoppelde prijskaartje het uiteindelijke bedrag op te voeren. Ook verkopen de leerlingen koffie, thee en chocolademelk. Allemaal ten bate voor doel van het Serious Request. Buurtcoaches van Scala houden een sponsorloop en er is een verloting met vele prijzen.

Om vijf uur worden de 'Odrie-jays' uit het Glazen Huis ontslagen en wordt het uiteindelijke bedrag ten behoeve van Serious Request 'hands off our girls' bekend gemaakt. Het Glazen Huis wordt door een groot aantal bedrijven uit Ooststellingwerf mede mogelijk gemaakt en met die geste  is de organisatie van Odrie bijzonder ingenomen.

Meer informatie staat op de website www.kominactie.nl/odrie, op Facebook 'Glazen Huis Oosterwolde' en Odrie is te volgen via Twitter: @Omroep_Odrie en #GHO14.​