Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oisterwijk Wij stellen ons voor

Wij stellen ons voor

​​

Artikel delen?

Hallo allemaal,

Wij zijn de afdeling Jeugd Rode Kruis uit Oisterwijk. Wij zijn een enthousiaste groep jeugd, die graag meer wil weten van het menselijk lichaam, maar ook hoe je mensen en andere kinderen helpt als ze een ongeluk(je) hebben gehad. Met allerlei oefeningen, spelletjes en opdrachten leren we hoe we een ander moeten helpen met bv. een wond, gebroken arm of been, bewusteloosheid maar ook een flauwte of verbranding en nog veel meer. We leren goede verbandjes aanleggen en hoe je iemand in stabiele zijligging legt. En, heel spannend, zelf wondjes maken.

 

Maar we doen ook hele anderen dingen, we horen over de 7 basisprincipes van het Rode Kruis, leren rijden met iemand in een rolstoel, krijgen les over hoe je een portofoon gebruikt en gaan als er een mogelijkheid voor is naar Jeugd EHBO wedstrijden. We zijn al Brabants kampioen.

Elke les is anders en dat maakt het ook leuk. We hebben 3 instructrices en 2 dames die altijd komen helpen.

Lijkt het je wel wat? Kom gerust een keer vrijblijvend kijken op dinsdagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur in het Rode Kruis gebouw aan Blokshekken 6, Oisterwijk. (naast de brandweerkazerne). Je doet dan gewoon lekker mee!

Tot ziens?

 

Ester van Esch

Liesbet van Heel

Marion Bergman