Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oirschot - De Beerzen Actueel

Actueel Oirschot - De Beerzen

RODE KRUIS OIRSCHOT DE BEERZEN HULDIGT HAAR JUBILARISSEN


Het Rode Kruis in Oirschot en de Beerzen hield op dinsdag 11 novemb​​​​er 2014 haar jaarlijkse feestmiddag in De Enck. De opkomst was groot, zo'n 150 mensen waren aanwezig en luisterden naar de Oirschotse zanggroep Santé. Tijdens de pauze werden twee jubilaressen van het Rode Kruis gehuldigd door voorzitter drs. Jan Koonings. Mevrouw Ria Leferink ​al tien jaar vrijwilliger en mevrouw Gerie Brilman al dertig (!) jaar vrijwilliger, zij ontvingen een oorkonde, versierselen en bloemen. VAKANTIEBUNGALOW IN SOMEREN 2-9-2014

Op dinsdag 2 september 2014 bezocht het bestuur van het Rode Kruis afd. Oirschot – De Beerzen de vakantiebungalow in Someren. Onze afdeling had namelijk deze week 9 vakantiegangers op deze locatie. We werden hartelijk ontvangen door onze collega vrijwilligers van onze afdeling en ook de deelnemers waren blij ons te zien.  Bijkomstige toevalligheid was dat deze avond een optreden van de Peelhazen uit Odiliapeel was georganiseerd. De Peelhazen brachten gezelligheid in de vorm van muziekoptredens en toneelstukjes. Ze brachten nummers ten gehore zoals ‘Ons lieve vrouwke’ en ‘Daar in dat kleine café aan de haven’. Ook de toneelstukjes waren aangenaam en humoristisch en enkele gedichten werden voorgedragen. Pastor Wilfred van Nunen van de St. ​Odulphusparochie kwam ook langs deze avond en het was verder verzorgd met hapjes en drankjes. Kortom een geslaagd avondje uit. De deelnemers vermaakten zich deze week opperbest en zeiden dat ze goed verwend werden. Dat was natuurlijk ook precies de bedoeling. De volgende dag stond een bezoekje aan het Pannekoekenrestaurant op de agenda in het nabijgelegen dorp Lierop. Komende zondag zou men de vakantiebungalow in Someren verlaten maar zou een fantastische ervaring voor de deelnemers in het geheugen gegrift zijn. 


​​​VRIJWILLIGERSDAG RODE KRUIS OIRSCHOT - DE BEERZEN OP 18-6-2014​

Op woensdag 18​ juni 2014 was de vrijwlligersdag van afdeling Oirschot - De Beerzen georganiseerd. We vertrokken met zo'n 20 mensen richting Spoordonk, naar de boerderij bekend van het lekkere Oirschotse eitje met de naam Lekker 'n ei. Harrie en Ingrid Beekmans verzorgden een presentatie en gaven een rondleiding door hun bedrijf (​www.lekkernei.eu) . Na afloop kreeg iedere deelnemer een doosje met 6 eieren gratis mee.Vervolgens gingen we naar het tuindersbedrijf van Corné en Wilma Smulders in de Mousten in Spoordonk (www.snijtomaat.nl). Zij zorgen voor lekkere tomaatjes, zowel voor de Nederlandse markt als voor de export. We kregen persoonlijke uitleg en waren gesplitst in twee groepen in de erorme kassen. Na afloop gingen we een broodje eten in Restaurant Kempenhaeve van Amaliazorg. Al met al een geslaagde dag met een agrarisch tintje.RODE KRUIS OIRSCHOT - DE BEERZEN MAAKT EEN DEAL MET FA. SMULDERS IN SPOORDONK

Tijdens de Beursvloer in de gemeente Oirschot (www.beursvloer.org) heeft het Rode Kruis Oirschot - De Beerzen een deal gemaakt met de Tomatenkwekerij in Spoordonk van de familie Smulders. Deze Beursvloer werd gehouden op vrijdag 21 maart 2014 en we mogen met al onze vrijwilligers in de zomer gratis naar hun Tomatenkwekerij komen kijken en krijgen een rondleiding van een van hun medewerkers. Daar zijn we als Rode Kruis afdeling heel blij mee en we maken daarom ook gratis reclame voor hun website: www.snijtomaat.nl .  Een tomaatje op zijn tijd is goed voor hart en bloedvaten en lekker op de boterham of bij het avondeten.

 

 

AANMELDING RODE KRUISVAKANTIE

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert al vele jaren aangepaste vakanties voor mensen met een handicap of een chronische ziekte en personen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan.

De Rode Kruisafdeling Oirschot-De Beerzen heeft voor 2014 een aantal plaatsen beschikbaar voor:
- Het Rode Kruisschip J. Henry Dunant
- Vakantiehotel De Valkenberg en uitspanning De Paardestal in Rheden
- Vakantiehotel IJsselvliedt te Wezep
- De vakantiebungalow in Someren
- Speciale vakanties voor jongeren

Inwoners van Oirschot en De Beerzen die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen voor inlichtingen en aanmelding contact opnemen met onze vakantieproject-coördinatoren.
Voor Oirschot en Spoordonk: mevr. Sjan Smetsers, Beerseveld 3, tel 0499-572677.
Voor De Beerzen: mevr. Corry van Riel, Heikant 9, tel 013-5141803

 Nieuws