Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Noordoostpolder Dit doen we EHBA - hulpvrager

EHBA - hulpvrager

​​​

​Wie is de hulpvrager?

Financiële problemen? 
​Herkent u dit? Het inkomen of de u​​​itkering blijkt onvoldoende om alle uitgaven te dekken. Nota's kunnen niet meer op tijd worden betaald en het ene gat wordt met het andere gevuld. Als er geld binnenkomt wordt dit besteed aan de eerstvolgende uitgaven zonder rekening te houden met posten als huur, verzekering etc.. Er ontstaan niet betaalde rekeningen. Deze worden al snel gevolgd door herinneringen, aanmaningen en dwangbevelen. Op allerlei manieren probeert u erger te voorkomen maar raakt steeds meer in de paniek.
Paniek en stress.jpg

Het Rode Kruis voelt zich meer en meer betrokken bij mensen die in zo een benarde financië​le situatie zijn geraakt. Scheiding, verlies van werk, loonbeslag, onverantwoorde financiële transacties, onkunde en ontkennend gedrag zijn redenen dat velen in de financiële verdrukking zijn geraakt en geen inzicht en uitzicht meer zien in hun financiele situatie.

Bankafschriften, nota’s en correspondentie die wanordelijk in die grote lade, in de grote plastic zak of misschien al in de vuilnisbak liggen? Het niet meer zien zitten orde te scheppen in de financiële chaos en invullen van formulieren?  Geen overzicht meer  hebben over (mogelijke) inkomsten en uitgaven?  
En daardoor al met schulden opgescheept omdat de rekening niet op tijd kon worden betaald?

Ook financiële wonden moeten worden verzorgd, verbonden en hersteld. Maar wat als het slachtoffer onvoldoende in staat is dat zelf te doen en ook het financieel bloeden niet kan worden gestelpt
 
Dan is er de vrijwilliger van het Rode Kruis EHBA.
De helpende hand !
De vrijwilliger die weet hoe financiële pijn voelt, die getraind is om op effectieve wijze het genezingsproces in te zetten. Die samen met u zorgvuldig de problemen gaat analyseren. U leert de administratie te reorganiseren en ordenen. Zodat het overzicht de realiteit van de financiën zichtbaar doet zijn. Het verbinden betekend in dit geval samen maatregelen treffen. 

Maar het is niet de vrijwilliger die het werk doet. Hij/zij blijft "op de handen zitten" en de hulpvrager moet zelf aan de slag. Onder begeleiding en op advies van de EHBA vrijwilliger worden alle brieven geopend en gelezen, alle documenten gesorteerd en opgeborgen. Tegelijk wordt een compleet overzicht van inkomsten, uitgaven en schulden gemaakt en van daaruit samen die maatregelen genomen die nodig zijn. Betalingsafspraken worden met schuldeisers gemaakt en nagekomen. 
Is de problematiek te groot dan helpt de vrijwilliger met doorverwijzing naar b.v. de schuldsanering.

Zo werken hulpvrager en vrijwilliger toe aan terug krijgen van regie en controle van de financien en de administratie. Terug weer naar een onbezorgd leven zonder stress en angst en een leven in balans met de financiële mogelijkheden.

Bent u degene die ​zich in bovenstaande situatie herkend? Bent u gemotiveerd weer uit de financiële problemen te komen?  Meldt u dan snel aan via:
e-mail  :  ehba.jabosker@rodekruisnop.nl of
mobiel : 06-578 338 73
en spreek uw naam adres en telefoonnummer in

Samen op weg naar rust en orde en een onbezorgd leven