Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Noordenveld Dit doen we EHBO bij evenementen

EHBO bij evenementen

De EHBO-ers van het Rode Kruis Noordenveld zijn onmisbaar als hulpverlener bij tal van kleine en grote evenementen, zoals bij sportevenementen​ tot en met een bijna 24-uurs dienst bij de Rodermarkt. ​​

EHBO bij evenementen

De EHBO bij evenementen is een bekende en zichtbare activiteit van het Rode Kruis. Het Eerste Hulpteam bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van Eerste Hulp bij verschillende soorten evenementen.
 
Bij overzichtelijke en kleine evenementen wordt de hulp doorgaans verleend door enkele vrijwilligers. Bij grote evenementen vindt een gecombineerd optreden plaats met andere dienstverlenende organisaties.
De coördinatoren evenementenhulpverlening spelen een belangrijke rol. Bij hen komen de aanvragen voor de ondersteuning binnen, zij onderhouden het contact met de aanvragers en zorgen uiteindelijk voor een doeltreffende bezetting van de EHBO bij de evenementen.
 

Vrijwillig en professioneel

De vrijwilligers van het Rode Kruis worden niet betaald voor hun inzet. Het Rode Kruis vraagt wel een vergoeding voor de kosten van de inzet van de vrijwilligers en het materieel. Voor de vergoeding hanteert het Rode Kruis standaardtarieven.
 
EHBO bij een evenementen kan je aanvragen via dit formulier.