Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Dit doen we Noodhulp EHBO voor iedereen, door iedereen

EHBO voor iedereen, door iedereen

EHBO cursus
​​

​​​​​​​​Het Nederl​​ands​e Rode Kruis heeft als ambitie om de EHBO-kennis en -​vaardigheden in Nederland te vergroten. 

Slechts 3,2% van de Nederlanders heeft een EHBO-diploma. Er zijn teveel Nederlanders die niet weten wat ze moeten doen bij een hartstilstand of een ernstige bloeding. Dit kan en moet beter!

Meer mensen met EHBO-kennis en een EHBO-diploma

EHBO-kennis willen wij breed en laagdrempelig verspreiden. Onze EHBO-app draagt bij aan de​ze doelstelling. Daarn​aast maken wij ons hard voor het opleiden van meer Nederlanders. Dit doen wij op een kwalitatief hoog niveau. Al onze cursussen voldoen aan internationale richtlijnen volgens het European First Aid Manual. Daarnaast wordt een groot deel van onze EHBO-certificaten Europees erkend.

Download de gratis EHBO-app voor Apple, Android of Windows 8 telefoons​ of zoek in de App store van jouw telefoon op “Rode Kruis”.​​​​

Wat kunt u doen?

Wilt u bijdragen aan meer mensen met een EHBO-diploma in Nederland? Dat kan! We hebben mensen nodig die EHBO-cursussen organiseren en/of EHBO-cursussen kunnen geven aan publiek, vrijwilligers en op scholen.

Voor evenementenhulpverlening zijn we ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Want bij popconcerten, sportwedstrijden of de Nijmeegse Vierdaagse zijn altijd veel mensen op de been, waar het Rode Kruis eerste hulp biedt bij groot of klein leed. U dient dan wel in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma.

Hebt u nog niet alle kwalificaties, maar wilt u zich hier verder in ontwikkelen? Dat is ook prima, de afdeling zorgt voor de juiste opleiding!

​​Neem voor meer informatie over de mogelijkheden in uw gemeente contact op met de lokale afdeling​ van het Rode kruis. ​