Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Winterse weer vraagt extra inzet Rode Kruis
17 januari 2013 |

Winterse weer vraagt extra inzet Rode Kruis

De intrede van sneeuw en vorst vraagt om extra inzet van het Rode Kruis. In Hilversum, Arnhem en Venlo leveren we tientallen veldbedden, kussens, dekens en vrijwilligers om de capaciteit van de reguliere dak- en thuislozenopvang te versterken. Daarnaast bieden EHBO vrijwilligers extra ondersteuning bij kleine en grote schaatsevenementen.

Warme soep, koffie en dekens

We helpen dak- en thuislozen in een aantal kleinere steden te beschermen tegen de kou. Sinds dinsdag rijdt het Rode Kruis in Arnhem rond om soep, koffie en dekens uit te delen en waar nodig medische hulp te bieden aan de daklozen die niet naar binnen willen of kunnen. Dit doen we in samenwerking met organisatie Iris.

​Gemeentelijke opvang​

In Hilversum werken vrijwilligers van het Rode Kruis samen met mensen van dak- en thuislozenorganisatie De Cocon. Ze gaan daar iedere a​vond op pad om daklozen aan te sporen gebruik te maken van de gemeentelijke opvang.

Eerste hulp bij schaatsen

De winter brengt naast een hoop schaatspret ook de nodige slachtoffers van val- en glijpartijen. Daarom bieden EHBO vrijwilligers van het Rode Kruis bij schaatsevenementen medische zorg aan schaatsers. Woensdagavond waren bijvoorbeeld tien Eerste Hulpverleners aanwezig bij de tweede marathon op natuurijs die in Haaksbergen werd gereden. Ook de komende dagen en weken zullen EHBO vrijwilligers waar nodig en desgevraagd aanwezig zijn.​​