Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Succesvolle actie: 16 koeien voor Kirgizië!
24 november 2010 |

Succesvolle actie: 16 koeien voor Kirgizië!

16_koeien_voor_Kirgizië_01.jpg
107 creatieve leerlingen van het Rietveld Lyceum hebben in drie dagen tijd een woekerwinst van 616% geboekt. Zij hebben namelijk in het kader van het "make-money-project" van Het Nederlandse Rode Kruis district Achterhoek van het sponsorgeld van € 1.300 maar liefst € 8.020,47 gemaakt. Hiermee kunnen maar liefst 16 koeien worden aangeschaft.  En daardoor kunnen de boeren in Kirgizië via de verkoop van melk, kaas en boter het verzorgingshuis dat door het Rode Kruis Achterhoek is opgezet zelfstandig onderhouden.

Van koe-knuffelen tot classic rockconcert
Er werd van de leerlingen van de bovenbouw van het Rietveld Lyceum een grote mate van creativiteit, enthousiasme en inzet gevergd om dit fantastische resultaat te behalen. Zo werden er koekjes gebakken en verkocht, werd er een loterij georganiseerd en een koeienpak aangeschaft, waarin men voor  € 1 kon koe-knuffelen.
 
De Rietvelder Jordy Loos, speler in de in deze regio wereldberoemde Classic Rockband BLAIM verzorgde een spetterend optreden in Café Merleyn in Doetinchem, waar ruim honderd mensen kaartjes voor hadden gekocht. In het voorprogramma speelde de band Lahom eigen nummers. De creatieve Rietvelders hadden een grote melkbus in de zaal geplaatst en na afloop werden daar nog vele portemonnees in leeggeschud.
 
16_koeien_voor_Kirgizië_02.jpg

v.l.n.r.: Janice Boerstal, Jordy Loos en Bram Boerma
 
 
 
 
Een Emmy voor Kirgizië
16_koeien_voor_Kirgizië_03.jpgNaast het benefietconcert van BLAIM heeft fit drietal ook bij particulieren aangeklopt. Een man, die verder anoniem wil blijven, vond dit zo'n leuk initiatief dat hij spontaan aanbood een hele koe te sponsoren; hij vond het wel een aardig idee dat er een koe van hem in Kirgizië zou rondlopen. Deze man stelde wel als voorwaarde dat de koe vernoemd werd naar zijn vrouw Emmy. In totaal bracht dit voor de creatieve groep Blaim € 966 op, en daarmee kon naast koe Emmy bijna een tweede koe worden aangeschaft.
 
Nog 9 koeien te gaan!
Om selfsupporting te worden zijn er in totaal 25 koeien voor Kirgizië nodig. Het Rode Kruis Achterhoek daagt andere scholen graag uit een soortgelijk project te starten.
 
Donaties voor deze actie blijven natuurlijk van harte welkom op rekening 58.15.48.965 onder vermelding van "Koeien". Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Sjoukes, tel. 06-55102498.