Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Elfhonderd Rietveldleerlingen gaan massaal voor een maatschappelijke stage met het Rode Kruis
24 november 2010 |

Elfhonderd Rietveldleerlingen gaan massaal voor een maatschappelijke stage met het Rode Kruis

mas_roderkuis.jpg
Op 15 mei jl. om 15.00 heeft de directeur van het Nederlandse Rode Kruis, Cees Breederveld in aanwezigheid van loco-burgemeester Koos Kuiper en de pers, een overeenkomst maatschappelijke stage ondertekend in Doetinchem met Paddy Harbers, rector van het Rietveld Lyceum.

Hiermee is het officiële startsein gegeven voor een drie jaar durende samenwerking voor maatschappelijke stages tussen het Nederlandse Rode Kruis en Het Rietveld Lyceum.
 
Rode Kruisactiviteiten voor alle leerlingen
Alle leerlingen zowel van de onder- als de bovenbouw zullen deelnemen aan deze maatschappelijke stages. Zo hebben de eersteklassers in het kader van de Dag van het Vermiste Kind op 25 mei vergeet-mij-nietjes uitgedeeld.
De tweedeklassers gaan contacten leggen in het kader van de Respect-campagne: een bewustwordings-campagne voor jongeren om aandacht te vragen voor respect voor diversiteit.
Met de slogan I re:spect: door de ogen van de ander  gaan deze jongeren in gesprek met mensen die op het eerste gezicht anders zijn door bijvoorbeeld hun afkomst, geloof, nationaliteit of politieke overtuiging.
De derdeklassers gaan in hun woonplaats collecteren in de Rode Kruis
 
Collecteweek van
15 tot 20 juni a.s.
De bovenbouw gaat van 21 tot en met 25 september weer geld inzamelen voor het eerder gestarte succesvolle project Kans4Kids in Kirgizië.