Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Nieuwe cursus: Vrienden maken kun je leren
24 november 2010 |

Nieuwe cursus: Vrienden maken kun je leren

De cursus is een primeur voor de Achterhoek. In zes bijeenkomsten wordt geoefend in het aangaan en onderhouden van vriendschap. De belangrijkste inzet: een open en actieve houding.
 
Uit onderzoek blijkt dat vriendschap en sociale steun veel bescherming kunnen bieden, bijvoorbeeld tegen depressieve klachten. Tegelijkertijd valt op dat steeds minder mensen nog vertrouwelijke contacten hebben. In een periode van zorgen is het dan lastig hulp te vragen. Maar ook in goede tijden is het belangrijk om ervaringen te kunnen delen.

De cursus Vrienden Maken richt zich op mensen vanaf 18 jaar, die - om welke reden dan ook - geen grote vriendenkring (meer) hebben en daar zelf iets aan willen doen. Het is de bedoeling dat de deelnemers ervaringen uitwisselen, nadenken over hun wensen en grenzen en een realistische kijk op vriendschap ontwikkelen. Daarbij is er aandacht voor een groter zelfvertrouwen en positiever zelfbeeld. Ook wordt er intensief geoefend in communicatietechnieken en benaderingswijzen. Voorop staat dat de cursisten actiever en vaardiger worden in het maken én behouden van vrienden.
 
Eerst een kennismaking
De cursus Vrienden Maken is er in beginsel voor iedereen die meer vriendschap in z'n leven zoekt.  Niet direct onder de medecursisten, al mag dat natuurlijk wel.

Na aanmelding ontvangt de kandidaat-deelnemer een oproep voor een kennismakingsgesprek. Er wordt dan meteen gekeken of de cursus goed aansluit bij diens behoefte.
 
De eerste kennismakingsgesprekken staan gepland op 10 maart a.s., dus als het echt iets voor U is, bel of mail ons snel!
 
De 8 à 12 deelnemers komen vanaf  28 maart 2008 van 10.00-12.00 uur  zes keer bijeen. Later is er nog een 'terugkomdag'.  De deelnamekosten bedragen € 25.
 
Voor informatie en inschrijving kunt u bellen met  telefoonnummer: 0314-620535 district Achterhoek of mailen naar: achterhoek@redcross.nl of neem contact op met Marleen Sjoukes, consulent districten Achterhoek en Brabant Noord-Oost van Het Nederlandse Rode Kruis Tel 06-55 10 24 98 e-mail msjoukes@redcross.nl