Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Kans4Kids in Kirgizië
24 november 2010 |

Kans4Kids in Kirgizië

​Door te kopen en nog meer te verkopen, door klussen te doen of andere manieren te bedenken waardoor het startkapitaal kan worden verveelvoudigd. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het Rode Kruis-project "Kans4Kids in Kirgizië".
 
Kirgizië is een arm land, 57% van de bevolking leeft onder het bestaansminimum, waardoor er grote armoede heerst en kinderen gedoemd zijn op straat te leven en niet naar school kunnen, waardoor ze geen uitzicht hebben op werk en een betere toekomst.
 
In Karakol, in het oosten van Kirgizië ondersteunt het Rode Kruis, district Achterhoek een project voor het opzetten van een Rode Kruis school bestemd voor deze kansarme straatkinderen die naast onderwijs ook een warme maaltijd, warme kleding voor de winter en medische zorg krijgen. Door deze kinderen een kans te geven zich via de Rode Kruis school te ontwikkelen en daarna door te stromen naar het reguliere vervolgonderwijs, wordt deze straatkinderen uitzicht op een betere toekomst geboden
 
Op maandagmorgen 15 september is het officiële startschot voor de actie en op donderdagmiddag 18 september om 14.00 uur moeten de groepen hun vermeerderde kapitaal inleveren. Op vrijdagmorgen 19 september van 09.00 tot 11.00 presenteren de leerlingen aan elkaar hoe het gegaan is. Hoogtepunt is het overhandigen van het eindkapitaal om 11.00 uur aan de heer Alois Helming, districtsbestuurder van het Rode Kruis Achterhoek.