Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Actueel Nieuws Christelijk College Schaersvoorde collecteerde voor Mappa Mondo
25 november 2010 |

Christelijk College Schaersvoorde collecteerde voor Mappa Mondo

scharsvoorde_mappa_mondo_02.jpgscharsvoorde_mappa_mondo_03.jpgscharsvoorde_mappa_mondo_05.jpg
De leerlingen hebben geld ingezameld voor Mappa Mondo.

Mappa Mondo is een thuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Ondanks de goede medisch zorg in Nederland, biedt deze niet voor ieder kind met een levensbedreigende ziekte een passende opvang. Sommige kinderen die (tijdelijk) geen ziekenhuiszorg nodig hebben, kunnen thuis niet de noodzakelijke opvang krijgen, of niet elke dag. Voor deze kinderen heeft het Rode Kruis drie gezinsvervangende huizen opgericht: de Mappa Mondo huizen.
De eerste klassers (5 klassen) hebben op 7 juli jl. gecollecteerd voor Mappa Mondo.

De leerlingen hebben zelf groepjes gevormd om zo samen een idee te ontwikkelen ensamen op pad te gaan. Zo werd er auto's gewassen, kon men blikgooien, werd er muziek gemaakt en waren er "levende beelden"(living statue).

Om 15.00 uur moesten de leerlingen weer terug zijn op school. Na het inleveren van de collectebussen en het tellen van de opbrengst werd om 16.00 uur het bedrag bekend gemaakt.

Het was een zeer geslaagde collecte want er is € 1177,43 opgehaald. Fantastisch!!!
De voorzitter van de afdeling Aalten/Dinxperlo heeft dit bedrag overhandigd aan Mevrouw Tonny Gilbert, coördinator van Mappa Mondo.