Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Noord-West Groningen Dit doen we Zelfredzaamheid Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​De vakanties, op het Rode Kruisschip of in één van de drie beschikbare hotels, zijn bedoeld voor mensen die, als gevolg van ziekte of een handicap,  niet (meer) zelfstandig op reis kunnen. Ze duren van maandag tot zaterdag.

Hotel De Valkenberg

ligt op een uitgestrekt landgoed en biedt u volop mogelijkheden tot ontspanning. U kunt erop uit met een gratis leenfiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. De watertemperatuur is 32 graden en de bodem verloopt van 40 tot 110 cm. Dankzij de badlift kan in principe iedereen gebruik maken van het zwembad. Hotel De Valkenberg biedt plaats aan 35 gasten. De ruime tweepersoonskamers zijn uitgerust met hoog/laagbedden, oproepsysteem en radio en televisie. De meeste tweepersoonskamers hebben een eigen douche en toilet. Deze zijn rolstoelvriendelijk en aangepast voor mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel.

Hotel De Paardestal

U kunt, net als onze gasten in Hotel De Valkenberg, gebruik maken van de vele mogelijkheden tot ontspanning. De Paardestal biedt plaats aan zestien gasten. Er zijn acht tweepersoonskamers: vijf met hoog/laagbedden en drie met seniorenbedden. Tussen elke twee kamers is een rolstoelvriendelijke douche- en toiletruimte. De kamers zijn uitgerust met een oproepsysteem en een televisie. Door de kleinschaligheid is De Paardestal niet geschikt voor mensen die 24 uur per dag afhankelijk zijn van hun bed en/of die nachtzorg van derden nodig hebben.

Hotel IJsselvliedt

biedt plaats aan 33 gasten. Alle tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, radio en tv. Bovendien zijn de kamers uitgerust met elektrische hoog/laagbedden en een oproepsysteem. De douche en toilet zijn geheel aangepast aan mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel.

Het schip J Henry Dunant

voldoet aan de eisen en wensen die gesteld worden aan een deskundige zorgverlening. Het schip vaart 41 weken per jaar door Nederland - van Texel tot Maastricht en soms zelfs Antwerpen - en meert elke week twee keer ergens aan om de deelnemers in staat te stellen met de vrijwilligers een stad, dorp of attractie te bezoeken. De gasten worden ondergebracht in tweepersoons hutten. Op de boot is plaats voor 72 gasten. Iedereen kan verzekerd zijn van continue aandacht van een staf van artsen, verpleegkundigen en Rode Kruis-vrijwilligers, die hun gasten een fantastische week willen bezorgen. Ook meereizende mantelzorgers, want er bestaat alle begrip voor het feit dat ook zij wel eens toe zijn aan een ontspannend verblijf.

Belangstelling?

Wie belangstelling heeft voor een geheel verzorgde Rode Kruis-vakantiereis kan contact opnemen met de coördinatoren

​Leek:​Mevr. T. Deenen ​0594-514817tdeenen@hotmail.nl
​Sauwerd:​Mevr. A. Buikema​050-3061678buikema@gmail.com


  ​