Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord-Holland Noord Nieuws Bijzondere samenwerking Rode Kruis en lokale sportverenigingen
15 december 2014 |

Bijzondere samenwerking Rode Kruis en lokale sportverenigingen

​Bijzondere samenwerking Rode Kruis en lokale sportverenigingen

Het Rode Kruis organiseert jaarlijks een actie in samenwerking met 3FM onder de inmiddels bekende naam Serious Request. Hierbij roepen DJ’s van 3FM vanuit het Glazen Huis mensen op om geld in te zamelen voor het goede doel. Het doel waar de actie dit jaar voor strijdt; zijn vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in oorlogsgebieden,  “Hands of our girls”.

Afgelopen maand is er hard gewerkt door het Serious Request team van het Rode Kruis district Noord Holland Noord. Dit heeft geleid tot een unieke samenwerking tussen diverse Rode Kruis afdelingen, atletiek vereniging TAS’82 en Krav Maga Noord Holland

Krav Maga Noord-Holland zal in actie komen voor het goede doel. In de actieweek, die loopt van 18-24 december a.s., worden op verschillende locaties seminars zelfverdediging gegeven. Krav Maga-Noord Holland nodigt belangstellende uit om deel te nemen aan deze seminars.  Op 13 verschillende locaties in het district worden gratis seminars van 90 minuten gegeven. Deelnemers zullen gedurende de lessen worden gevraagd om een vrijwillige bijdrage in de collectebus te doen, voor het goede doel. Deze volledige opbrengst zal dan ook worden gedoneerd aan het goede doel. Opgeven kan via info@kravmaga-alkmaar.nl.  

Op zaterdag 20 december zullen 30 atleten door middel van een estafette van Schagen naar Haarlem hardlopen. Om 09:00 uur zal de voorzitter van TAS’82 en de voorzitter van Rode Kruis afdeling Schagen het startschot geven. Gedurende deze rit zullen de Rode Kruis afdelingen  Schagen, Alkmaar en Den Helder zorgen voor de EHBO ondersteuning en busvervoer. Kinderopvang De Hooijbergh in Barsingerhorn sponsort twee bussen. 


Beide organisaties zullen een cheque aanbieden die geprint is door Zeeman Reclamegroep. 


We hopen op een mooi weer en een goede opkomst. 


Nieuwsgierig geworden, kijk dan op 

www.kravmaga-alkmaar.nl

www.tas82.nl  

http://seriousrequest.3fm.nl/kominactie