Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord-Holland Noord Nieuws Estafette run voor Serious Request
17 november 2014 |

Estafette run voor Serious Request

​Rond 1 november werd Co Wiskerke door Sandra Nieuwland, Rode Kruis project coördinator district Noord-Holland Noord van het Serious Request project (3FM en Rode Kruis), gevraagd een estafette run te organiseren van Schagen naar Haarlem en een cheque bij het Glazen Huis in Haarlem af te leveren. Sandra liep eerder mee met de Bevrijdingsloop van Wageningen naar Schagen die Co organiseerde, vandaar dit verzoek.

Nee bestaat niet in ons woordenboek, dus aan de slag.  In rap tempo werd met de organisatie en bestuur van TAS’82 (Trim-en Atletiekvereniging Schagen) overlegd om te kijken of dit evenement onder de vlag van TAS’82 zou kunnen en zo de vereniging en haar atleten er bij betrekken. Ook is er een oproep gedaan bij AV NOVA omdat we beiden atletiekverenigingen zijn uit Schagen.

Nu ruim 2 weken verder weten we dat het doorgaat omdat er al een 20-tal atleten, waaronder ook jeugdleden, zich hebben aangemeld om dit te willen doen. Wij gaan dit doen op zaterdag 20 december en starten 09.00 uur bij het Glazen Huis in Schagen.

Serious request.jpg 

Ook gaat er een mailing naar alle atleten die niet mee kunnen of willen lopen om wellicht toch een donatie te doen op het rekeningnummer van H. Naberhuis, penningmeester TAS’82,  NL10 INGB 000 56 12 260 , daarbij aangeven DONATIE SERIOUS REQUEST 2014 .

Dat mag natuurlijk ook iedereen buiten TAS’82 om doen die dit onderwerp een warm hart toedraagt.

Het thema voor dit jaar is: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Met het geld dat ingezameld wordt, kan het Rode Kruis zorgen voor opvang, medische en psychische zorg en voorlichting geven.  Meer info op: http://seriousrequest.3fm.nl/kominactie