Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord-Holland Noord Nieuws EHBO voor Iedereen
17 december 2014 |

EHBO voor Iedereen

​EHBO voor Iedereen, dus ook voor jou!


Voor het eerst spoedcursus EHBO

Het Rode Kruis geeft voor het eerst in deze provincie begin volgend jaar een tegen gereduceerd tarief ’spoedcursus’ eerste hulp bij ongelukken in onder meer Alkmaar, Schagen, Den Helder en Castricum.

Het Rode Kruis geeft deze cursus al in andere provincies, maar komt er begin volgend jaar dus ook mee in Noord-Holland. Reden voor het opzetten van de cursus is volgens vrijwilligersmanager Anja Posthuma de Boer van het Rode Kruis, dat ongeveer 3 procent van de Nederlanders een EHBO-diploma heeft: ,,Veel mensen weten dus bij kleinere ongelukken niet wat ze moeten doen. Een van onze doelstellingen is de mensen zelfredzaamheid bij te brengen en daarom ook deze cursus.’’ 

De cursus leert wat men bij de zeven meest voorkomende ongevallen moet doen en men oefent de meest noodzakelijke vaardigheden. Na afloop van de cursus kan de deelnemer een slachtoffer in veiligheid brengen,  een eerste vluchtig overzicht van de toestand geven en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking.

De cursus wordt op diverse plaatsen en dagen in de regio gegeven (zie website: shop.rodekruis.nl/ehbo-voor-iedereen). De deelnemers leren in vier uur wat ze kunnen doen wanneer er een ongeval plaatsheeft of als iemand zich verwondt.

Naast een theoretisch gedeelte is er ook ruimte voor de praktijk, bijvoorbeeld het aanleggen van een verband. Met de kennis die je opdoet bij deze cursus hoef je nooit meer met lege handen toe te kijken bij een ongeval op straat of thuis. Een certificaat van deelname krijg je toegezonden na afloop van de cursus.

Posthuma de Boer: ,,De cursus kost slechts tien euro. Het is dus bijvoorbeeld ook een leuk idee om iemand als kerstcadeau deze cursus te geven.

(Bericht in het Noord Hollands dagblad, begin december)

ehbo.jpg
 

Waarom ook voor jou?

Omdat je niet met lege handen wilt staan als er in jouw omgeving een ongeval plaatsvindt. Of het nu thuis is of op straat: je wilt helpen. Maar wat kun je doen? En, ook belangrijk, wat kun je beter laten?

 

Basis EHBO in 4 uur

In vier aaneengesloten uren leer je hoe te handelen bij een ongeval en hoe je de juiste hulp verleent aan het slachtoffer. Je leert de theorie en je oefent verschillende vaardigheden, bijvoorbeeld het aanleggen van verbandmateriaal.

 

Inhoud cursus 

De cursus leert je de belangrijkste onderdelen van (basis)EHBO: 

•Hoe breng je een slachtoffer in veiligheid 

•Hoe beoordeel je de toestand van een slachtoffer

•Hoe verleen je eerste hulp bij: een huidwond,  bloeding, brandwond, bewusteloosheid, vergiftiging, verslikking en bij letsel aan botten, spieren en gewrichten.

De lessen worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde Rode Kruis instructeur. Het maximale aantal deelnemers per groep is 12. Na deelname krijg je een certificaat.

 

Bij jou in de buurt 

De cursus wordt aangeboden in diverse plaatsen op verschillende data. Dus ook bij jou in de buurt.


Inschrijven

Inschrijven voor de cursus kan via: shop.rodekruis.nl/ehbo-voor-iedereen

Actie: Nu voor slechts 10 euro Voor de kosten hoef je het dus niet te laten! Vul de kortingscode EHVI2015 in bij je inschrijving, dan kost de cursus € 10,-. Deze actie geldt van half januari tot half maart 2015.


Goede voornemens? 

Laat het niet bij het voornemen om deze cursus te volgen maar schrijf je nu meteen in!


Vragen? Heb je nog vragen? Deze kun je mailen naar: noordhollandnoord@redcross.nl

 

Na de cursus

Ben je na de cursus enthousiast geworden over de eerste hulp en wil je meer weten en leren over EHBO, dan zijn er verschillende (vervolg) trainingen die je kunt doen zoals:

•(uitgebreide) EHBO cursus

•EHBO aan baby’s en kinderen

•Cursus Reanimatie & AED

Kijk op de website: shop.rodekruis.nl voor meer informatie over de EHBO cursussen.