Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord-Holland Noord Dit doen we Jeugd en Jongeren

Jeugd en Jongeren

Stappuh!!
Stappuh is een project van het Rode Kruis Apeldoorn. Dit project is in 2007 gestart. Het doel is mensen "met" en "zonder" beperking met elkaar in contact te brengen, samen iets te ondernemen en zo een groter netwerk te creƫren.
Vier keer per jaar wordt er een activiteit georganiseerd, begeleid door vrijwilligers. Hierbij valt te denken aan: een filmavond of creatieve activiteit, uitgaan, pannenkoeken eten, een dierenpark bezoeken, etc.
De Stappuh agenda voor 2013:
22 maart
15 juni
14 september
29 november
 
Buddy to Buddy
Daarnaast zijn wij dit jaar een nieuw project gestart "Buddy to Buddy" . Als deelnemer van het Stappuh project, kunnen we je koppelen aan een vrijwilliger, een "buddy". Met deze buddy kun je iets leuks gaan ondernemen, waarbij je een steuntje in de rug krijgt tot een grote zelfredzaamheid.
Ben jij tussen de 20 en 45 en lijkt het je leuk om met het Stappuh of Buddy to Buddy project mee te doen als deelnemer of vrijwilliger, we horen graag van je.
Voor meer informatie of aanmelding, neem contact op met de Coƶrdinator Stappuh en Buddy to Buddy Rode Kruis Apeldoorn: Alma Bosman, stappuh@gmail.com, mobiel 06-57557326.
Tot Stappuh!!
 
Meet & Greet: jong ontmoet oud!
Het project Jeugd en Jongeren van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Apeldoorn is gestart met een nieuwe activiteit."Meet & Greet: jong ontmoet oud" is een activiteit om jongeren te stimuleren om ouderen te ondersteunen die behoefte hebben aan sociale contacten. Ouderen biedt het de gelegenheid om jongeren te ontmoeten en samen iets ondernemen. De activiteit richt zich vooral op ouderen, woonachtig in woonzorgcentra en verpleeghuizen in de gemeente Apeldoorn. De jongeren zijn voornamelijk leerlingen die meewerken in het kader van hun maatschappelijke stage. Per kwartaal wordt er een grote activiteit georganiseerd, waarbij zowel ouderen als jongeren worden betrokken.

De 1e activiteit heeft ondertussen plaatsgevonden. Een groep jongeren van de Dalton-mavo van de KSG te Apeldoorn is met bewoners van verpleeghuis het Zonnehuis en woonzorgcentrum de Matenhof naar de Intratuin geweest voor een gezellige middag winkelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Teerlink, b.teerlink@upcmail.nl
 
Voor de werkgroep Jeugd en jongeren is iedereen vanaf 16 jaar van harte welkom.
Andere mogelijke activiteiten voor jongeren zijn: voorlichting op scholen, maatschappelijke stages, integratie van jonge asielzoekers en een mobiel klusjesteam. Bovendien worden jongeren ingezet bij de andere projecten van de afdeling Apeldoorn, zoals hulp bij evenementen, het boodschappenproject, huisbezoek, groepswerk, telefooncirkels, vakantieprojecten, etc.