Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord-Holland Noord Dit doen we Eerste hulp bij evenementen

Eerste hulp bij evenementen

​Het district Noord Holland Noord van het Rode Kruis verzorgt jaarlijks bij vele kleine(re) en grote(re) privé- en publieksevenementen de eerste hulp verlening. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van eerste hulp tijdens evenementen (Wandelvierdaagse, diverse (muziek) festivals en sport evenementen) kunt u er op vertrouwen dat deze dan ook bij ons in goede handen is.

Ieder evenement is anders en vraagt een andere benadering als het om veiligheid en evenementenhulp gaat. Voor een judo toernooi is nu eenmaal andere expertise nodig dan voor een wandelloop of een muzikaal optreden. De vergunningverlener stelt ook aan ieder evenement andere eisen en vraagt soms specifieke expertise voor de medische hulpverlening. Graag adviseren wij u welke vorm van hulpverlening het beste bij uw evenement past.

Onze hulpverleners bestaan uit een groep enthousiaste vrijwilligers die regelmatig worden getraind in eerste hulpverlening volgens de richtlijnen van het Rode Kruis . Vaak beheersen onze vrijwilligers niet alleen de basisvaardigheden van deze Eerste Hulp zoals het die voorschrijft, ook wordt er verdieping geboden in evenement-specifieke aspecten en worden onze hulpverleners regelmatig bijgeschoold.

Tijdens een hulpverlening red je het niet alleen met de juiste mensen, ook het juiste materiaal is uitermate belangrijk. Het district heeft de beschikking over een ruime hoeveelheid modern en goed onderhouden materiaal waar wij tijdens onze inzetten op evenementen een beroep op kunnen doen.

Ons district heeft de beschikking over een aantal automatische externe defibrillators (AED) die op evenementen stand-by staan om in het geval van een hartstilstand indien nodig snel ondersteuning te kunnen geven in de vorm van vroegtijdig eerste schok, nog voor de eerste ambulance gearriveerd is. Zo bieden we bij een reanimatie van het slachtoffer een betere kans op overleven!

hulp by evenementen.jpg