Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nijkerk Dit zijn we

Dit zijn we

​Wat ooit begon als een hulporganisatie voor gewonden die hulpeloos op het slagveld achtergelaten werden, is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die hulp biedt aan mensen in allerlei noodsituaties. 

Hoe ? In eenheid, menslievend, neutraal, onpartijdig en onafhankelijk van wie of wat dan ook èn op vrijwillige basis.

Het wereldwijde gebeuren gaat vandaag de dag niet ongemerkt aan ons voorbij. Via tv en social media komt alles binnen. Gelukkig slaan de internationale Rode Kruisafdelingen dan de handen ineen om zo veel mogelijk leed te verzachten en erger te voorkomen.
Echter, niet alleen het leed dat 'ver van ons bed' plaatsvindt vraagt onze aandacht. Ook dichter bij huis gaat het er soms heftig aan toe en hebben mensen een helpende hand nodig. 
Het Rode Kruis Nijkerk bestaat dit jaar 145 jaar en sinds de oprichting in 1870 is veel, heel veel hulp verleend. Gedacht kan worden aan hulp in de crisisjaren van de vorige eeuw en de twee wereldoorlogen. 
Toch is er ook veel veranderd. De invoering en verbetering van de sociale wetgeving is daar ongetwijfeld debet aan, evenals de professionalisering op velerlei gebied.   Toch blijft het nodig dat mensen naar elkaar omzien en een helpende hand uitsteken.
De vrijwilligers van het Rode Kruis Nijkerk zetten zich in voor hen die op sociaal gebied een handje extra nodig hebben of zij verlenen hulp bij allerhande evenementen en calamiteiten.   
 
Op deze website willen wij u inzicht geven in de taken en werkwijze van 'ons' Rode Kruis. En hopelijk heeft dat tot gevolg dat u zich bij ons aansluit als vrijwilliger.
Rode Kruis-werk is dankbaar werk. Want ook hier geldt: het is in het geven dat u ontvangt!
 
Algemeen coördinator Lidy Haandrikman