Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nieuwe Waterweg Noord Dit doen we Hulp bij rampen Opsporen van personen

Opsporen van personen

U kunt ook een Rode-Kruisbericht laten overbrengen. Een Rode-Kruisbericht is een brief die via het Internationale Rode-Kruisnetwerk overgebracht kan worden. Als post en telefoon niet meer functioneren, zijn Rode-Kruisberichten vaak de enige manier om in contact te komen met familie. Het Rode Kruis kan behulpzaam zijn bij het opvragen van identiteitsbewijzen zoals geboorte- en huwelijksaktes.
 
Als uw familieleden in het kader van gezinshereniging naar Nederland mogen komen biedt het Nederlandse Rode Kruis in bijzondere gevallen reisbegeleiding. Aan kinderen bijvoorbeeld, of aan hulpbehoevende mensen die vanuit oorlogs- of crisisgebieden naar Nederland komen.
 
Voor meer informatie kunt u bijvoorbeeld een e-mail sturen naar: nieuwewaterwegnoord@redcross.nl
 
Het Nederlandse Rode Kruis verstrekt geen informatie over personen aan derden.
 
Alleenstaande minderjarige asielzoekers
 
Niet alleen volwassenen vluchten, ook als jongere moet je soms vluchten. Kinderen en jongeren uit bijvoorbeeld Afghanistan, Irak en Sierra Leone moeten vluchten voor oorlog of geweld en komen zonder hun ouders naar Nederland.
Als alleenstaande minderjarige asielzoeker (AMA) moet je in je eentje weer een leven zien op te bouwen. En dat is niet makkelijk want daarbij loop je op tegen cultuurverschillen, taalproblemen en vooroordelen. Joseph Adesanya, een paar jaar geleden nog AMA, vertelt: "AMA´s zijn vaak eenzaam, omdat ze weinig kans hebben om in contact te komen met jonge Nederlanders. Het is zo belangrijk dat ze betrokken worden bij allerlei activiteiten. Om eens rustig met elkaar te praten en van elkaar te leren."
 
Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt activiteiten waarbij AMA´s in contact worden gebracht met Nederlandse leeftijdsgenoten. Meer sociale contacten en beter thuis zijn in Nederland is het resultaat. De activiteiten zijn heel divers: vrijwilligers gaan op vakantie met AMA´s, ze sporten samen, maken huiswerk,
gaan samen koken, volgen een EHBO cursus, krijgen zwemles.
 
Interesse?
Voor meer informatie kunt u bijvoorbeeld een e-mail sturen naar: nieuwewaterwegnoord@redcross.nl