Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nieuwegein Dit doen we Op zoek naar familie

Op zoek naar familie

Het Rode Kruis afdeling Nieuwegein heeft geen groep die zich actief bezig houdt met dit onderwerp. Daarom verwijzen wij u  voor dit probleem naar de afdeling Opsporing van het Landelijke Rode Kruis.

Bent u op zoek naar familie die u kwijt bent geraakt door een (gewapend) conflict of een ramp?

Het Rode Kruis helpt!

Als gevolg van (gewapende) conflicten of rampen verliezen elk jaar tienduizenden mensen het contact met hun familie. Eén van de kerntaken van het Rode Kruis is het opsporen van familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt door een (gewapend) conflict of ramp. Daarnaast spoort het Rode Kruis ook op wanneer het contact verloren is gegaan door een voorbije oorlog. 
Waar?
De opsporingsactiviteiten vinden plaats in binnen- en buitenland. Daarbij wordt het wereldwijde netwerk van Rode Kruis en Rode Halve Maanverenigingen ingezet.
Hoe?
Bij oorlogen en rampen is de kans groot dat postbezorging en telefoonverkeer uitvalt. Rode Kruisberichten zijn vaak de enige manier om in contact te komen met familie. Een Rode Kruisbericht is een open familiebericht dat via het Internationale Rode Kruisnetwerk overgebracht wordt aan de gezochte.
Daarnaast spoort het Rode Kruis op door middel van een opsporingsverzoek met als doel contactherstel.
Wat doen wij nog meer?
Het Rode Kruis helpt bij het opvragen van bewijzen van (krijgs-)gevangenschap en kan behulpzaam zijn bij het opvragen van identiteitsbewijzen zoals geboorte- en huwelijksaktes.
In uitzonderlijke gevallen geeft het Rode Kruis reisbegeleiding aan de meest kwetsbaren om vanuit een crisis- of oorlogsgebied naar een veilig gebied te kunnen reizen.  

Kijk voor meer informatie op de website vermiste personen of neem contact op met de afdeling Opsporing van het Nederlandse Rode Kruis: 070 44 55 666.