Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nieuwegein Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

Eerstehulpverleners bij uw evenement?

 
 
Dagelijks vinden tal van evenementen plaats, dit kan zijn een dodenherdenking op 4 mei, een popfestival ,een kermis, een roeiwedstrijd, teveel om op te noemen. ​​Om deze evenementen  goed te laten verlopen is vaak de medewerking van tal van diensten zoals brandweer, politie, beveiliging nodig.
  
Door de gemeente wordt meestal een vergunning afgegeven waarin de aanwezigheid van Eerste Hulpverleners is voorgeschreven.
  
Het Rode Kruis afdeling Nieuwegein  heeft een groep van 20 ​opgeleide Eerste Hulpverleners die zeer deskundig zijn in het verlenen van eerste hulp.   Zij beschikken over een EHBO-diploma met tal van certificaten op speciale gebieden , zoals Reanimatie, AED-bediening, EHBO aan Kinderen, Sportongevallen, Wandelletsel. Ten behoeve van het bijhouden van hun kennis en vaardigheden wonen  zij  jaarlijks een 20-tal lessen/oefenavonden bij. 
 

T.b.v. evenementen als marathons kunnen 2 mountainbikers

worden ingezet.

 

 
Naast vakkundige eerste hulpverleners, heeft de afdeling de beschikking over een 2-tal push-up tenten. Deze kunnen in 10-15 minuten worden opgebouwd  tot mobiele EHBO-posten.
 
​​​
  

Kosten

Het Rode Kruis heeft geen winstoogmerk en werkt alleen met vrijwilligers, wel moeten de kosten van organisatie, materialen en opleidingen betaald worden.​Bij de  tarieven wordt onderscheid gemaakt of een evenement door een Non-Profit of een Profit organisatie wordt georganiseerd.

Informatie/Aanvragen​​​

 
Voor meer informatie of het aanvragen van hulp kunt u contact opnemen met Lodewijk Wigersma, tel: 030-6054886