Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nieuwegein Dit doen we Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​​​​​​Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Onze medewerkers en vrijwilligers leveren u de beste zorg. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.

Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt. De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties:

 

hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;

 
hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden;

 

Vakantieschip de Henri Dunant

​​Kwaliteit van de zorg staat hoog in het vaandel. De zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en toegewijde, deskundige vrijwilligers. Verder zijn de accommodaties voorzien van de nodige aanpassingen. Zoals hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook gasten die zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn van harte welkom op onze accommodaties. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.

een gast:

 
'Ze is zo lief, de vrijwilligster die me vanochtend hielp met wassen en aankleden. Het zijn allemaal lieve mensen, maar met haar krijg ik echt een band. Ik merk dat ze het oprecht leuk vindt om mij een leuke vakantie te bezorgen en dat ze ook meegeniet van de dingen die we ondernemen. Natuurlijk is ze hier voor de verzorging, maar hier lijkt het wel naar de achtergrond te verdwijnen. Gasten en verzorgers hebben plezier met elkaar en we lachen dan ook heel wat af.’
 

​Wanneer u met een vakantie van het Rode Kruis mee wilt, kunt u zich hiervoor aanmelden bij :

Bep van Asperen, telefoon 030-6054672​​