Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Meppel/ Nijeveen Actueel Nieuws Sluiting Welkom winkel Assen 10 november 2015
5 november 2015 |

Sluiting Welkom winkel Assen 10 november 2015

​​

Welkom Winkel in Assen sluit op 10 november 2015

Op 23 september j.l. werd aan de Venestraat 88 in Assen de Rode Kruis Welkom Winkel geopend. Op dit adres kon men kleding en schoeisel inleveren voor de vele vluchtelingen die op werden gevangen in de TT-Hal in Assen. (Dames- en kinderkleding werd doorgezonden naar de Ter Apel)

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproepen. Scholen, kerken, particulieren iedereen kwam spontaan in actie. Er werden acties bedacht om nieuw ondergoed en sokken te kunnen bekostigen, er werden lege flessen ingezameld, vriendschapsbandjes gemaakt, koekjes gebakken  en vooral heel, heel veel kleding ingezameld. Ook in de afdelingen van het Rode Kruis elders in Drenthe werden inzamelpunten geopend, van waaruit de goederen naar Assen werden gebracht.

Het Rode Kruis wil al die mensen en organisaties graag van harte bedanken voor hun steun. Tientallen vrijwilligers van het Rode Kruis, maar ook van scholen en bedrijven OBS het Sterrenschip.jpgen mensen die zich via Ready2help.nl  hebben aangemeld, hebben de afgelopen 5 weken de kleding gesorteerd en kledingpakketten op maat gemaakt, die dagelijks worden uitgereikt vanuit ons mobiele uitgifte punt in de buurt van de  TT-Hal. Dank zij deze vrijwilligers en al uw donaties hebben wij de afgelopen weken honderden vluchtelingen kunnen voorzien van warme winterkleding en schoenen.

Op 10 november wordt de opvang van vluchtelingen in de TT-hal beëindigd, omdat er andere, eerder geplande, activiteiten zullen plaatsvinden.
Ook de afspraken over het gebruik van het pand aan de Venestraat stoppen per 15 november, hetgeen betekent dat men tot en met 10 november nog kleding kan inbrengen. De laatste dagen zullen gebruikt worden om de resterende kleding te sorteren en te verzenden.

De overgebleven kleding gaat naar Welkom Winkels in andere regio’s  en het Rode Kruis sluit niet uit dat er elders in Drenthe binnenkort weer een Welkom Winkel wordt geopend. Het inzamelen van kleding stopt dus niet. Voor informatie kunt u bellen met 06 120 109 55.