Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Meierijstad Boekel Boxtel Wat kunt u doen Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Vrijwilliger worden

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Veghel e.o. zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment  135 voor de diverse projecten en activiteiten en meer dan 150 collectanten voor de jaarlijkse collecte in juni. Zij verlenen hulp in Veghel en omliggende gemeenten en worden daarbij ondersteund door een beroepsapparaat. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg- en welzijnsactiviteiten, door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij grote evenementen. 

Waarom word je vrijwilliger?
De motivatie om vrijwilligerswerk te doen, verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.

Wat kun je doen bij het Rode Kruis Veghel e.o.?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Veghel e.o.. Hieronder een paar voorbeelden:
-    Vakantiebegeleider op één van de vakanties
-    Vrijwilliger EHBO​
-    Bestuurslid
-    Organisator

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Veghel e.o.? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Hierbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.

Meer informatie
Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Veghel e.o., neem dan contact op met Wilfried Seifert, wfseifert@freeler.nl.