Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Meierijstad Boekel Boxtel Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Door het organiseren van een aantal activiteiten wil het Rode Kruis Veghel e.o. het sociale isolement van mensen doorbreken.

Recreatieve activiteiten   Bijzondere vakanties​ Telefooncirkel
Recreatieve activiteiten.jpgBijzondere vakanties.jpgTelefooncirkel.jpg

Recreatieve activiteiten

Vrije tijd besteding en ontspanning voor een groep mensen die daarvan geniet.

Boekel: In Boekel zijn diverse vrijwilligers actief die mensen thuis bezoeken of met hen iets gezelligs ondernemen. Daarnaast organiseert men samen met de evenementencommissie een jaarlijkse bridgedrive waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Rode Kruis.

Zijtaart: In Zijtaart houdt een enthousiaste groep vrijwilligers zich bezig met het organiseren van kaarten, sjoelen en bingo. Daarnaast maken de handwerksters van het Rode Kruis hiervoor leuke attenties.

Veghel: In Veghel zorgt een aantal vrijwilligers dat belangstellenden een dagdeel per week in diverse zorginstellingen elkaar ontmoeten en kunnen handwerken. De zorginstellingen zijn Het Aatrium, Hertoghof, Joachim en Anna en de Peppelhof. De vrijwilligers verkopen de gemaakte handwerken en de opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe materialen. Op deze manier is het project zelfvoorzienend en er kan zelfs af en toe een donatie aan het Rode Kruis worden gedaan. De niet verkochte handwerken worden geschonken aan diverse hulporganisaties. Ten minste een keer per jaar gaan de deelnemers met het Rode Kruis op pad, naar bijvoorbeeld een tuincentrum, lezing of een gelegenheid om gezellig een kopje koffie te drinken.

Bijzondere vakanties

Het Rode Kruis Veghel e.o. organiseert vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Hieronder treft u de mogelijkheden hiervoor aan.

Vakantieschip Henry Dunant: op dit vakantieschip kunnen mensen die bijzondere zorg nodig hebben een week lang vakantie vieren. Het Rode Kruis Veghel e.o. heeft per jaar een aantal plaatsen beschikbaar.

Bungalow Someren: ook beschikt het Rode Kruis over een bungalow in Someren waar mensen met behulp van vrijwilligers uit Veghel e.o. een heerlijke vakantieweek genieten.

Telefooncirkel

Bellen en gebeld worden.
​De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die dagelijks in een vaste volgorde telefonisch contact met elkaar hebben, onder begeleiding van een vrijwilliger van het Rode Kruis. De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen of omdat iemand minder mogelijkheden heeft anderen te ontmoeten, bijvoorbeeld door leeftijd, handicap of ziekte.

De cirkelbegeleidsters organiseren daarnaast het hele jaar door uitstapjes. Ook bij ziekte kan men op een bezoekje rekenen.